Мишићева завршила са "странчарењима"

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да синдикат жели да права која имају радници у Републици Српској буду искориштена у пуном капацитету. Мишићева је након разговора са делегацијом Странке Напредна Српске и послаником Слободног демократског српског клуба, Ненадом Стевандићем о новом закону о раду рекла да овдје није проблем лоших закона, већ неспособности њихове контроле и примјене.

Република Српска 24.08.2015 | 20:28
Мишићева завршила са "странчарењима"

Представници странака су на разгорима са представницима синдиката говорили једно, а њихови партијски шефови нешто сасвим друго, каже Ранка Мишић.

Према њеним ријечима, измјене и допуне Закона о раду које су у августу прошле године донесене у Србији, представљају рјешења која су у Републици Српској усвојена још 2007. године.

Лидер Странке Напредна Српска Адам Шукало рекао је да ова партија дијели мишљење са синдикатом у вези са законом о раду и даје им пуну подршку.

Он је подсјетио на чињеницу да су у Србији усвојене измјене и допуне Закона о раду, а не нови закон, што је, како је рекао, довело до уштеда које ће довести до враћања плата и пензија на ниво прије њиховог смањења.

Посланик Слободног демократског српског клуба у Народној Скупштини, Ненад Стевандић, каже да је тешко разговарати о документу чији садржај још нико није видио.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, сматра да разговор представника Савеза синдиката са представницима политичких партија није прави пут до новог закона о раду.

Разговори синдиката и представника политичких партија о новом закону о раду су, на олакшање многих, завршени.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ранка

24.08.2015 19:14

Ко плати висе његова сам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

24.08.2015 19:17

Док год Ранка и њени преговарачи буду пили Вивиу, биће како Миле каже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевица

24.08.2015 19:20

Посланик Странке Напредна Српска Адам Шукало указао је данас да су реформе у Републици Српској, укључујући и нови закон о раду, требале бити усвојене прије десет година, када је актуелна власт добила огроман новац од продаје „Телекома“, приватизације и увођења ПДВ-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

24.08.2015 19:43

Добро је Сукало рекао. Колико је тад био лове, све смо проблеме могли рјесити

Name

ово ругло од назови државе

24.08.2015 19:37

Влади је најважније да се паре слијевају у буџет. Порези су огромни. У РС се не може имати њемачки стандард јер је овај народ поредећи са оним који живи и ради у Њемачкој, неписмен. Медјутим политичари у РС ништа по стандарду не заостају за њемачким колегама него напротив, станадард РС политичара је далеко већи од стандарда њемачких колега. Зато што доомаћи политичари покрадоше онолико колико им треба перући паре преко тајкунских фирми. Зашто недостаје пара у буџету. Зато што је режим Милорада Додика уништио сву привреду. У РС нема електромашинске индустрије а и многих других производних грана. Нема производње,нема ни пара. Само наопако насадјене будале планирају буџет онолики колики би требао да се подмире сви гласачи. Тако је Додик развалио систем у РС. Мора се из почетка. И са старим и било каквим новим законом овдје ће бити хаос. Додик је озидао администрацију до неслућених размјера. Само себи то јест за буџет предсједника ентитета, Додик је одредио 11 милиона марака. Нека му их матер обезбједи. Ова власт мора бити растјерана и мора се изабрати власт која ће да брине о народу а не само о себи. Сви који лабртају о закону о раду имају плате преко 2000КМ а дипл инжењери, доктори, фарамцеути, 1200КМ. Подлаци згрћу само себи. Овај народ не може имати своју државу јер је није у стању организовати и уредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.08.2015 19:55

Одлицно написано, јос само кад би .... сконтале несто било би нам супер!

Name

Оп

24.08.2015 20:27

Укинути плату Ранки и сарадницима док се не виде резултати рада. То у закон да се уведе као услов по уцинку да се плацају синдикалци. Плус јос синдиката да се оснује и да буде здрава конкуренција. Ало људи зена дрзи лоби. Ревизија рада па плата по уцинку. л Плус радници да не уплацују мјесецно од плате док не виде резултате. Замислите које су се паре слиле у синдикалну касу, да нису узмали и да раде како треба сад би синдикат био лидер у дрзави и могао раднику нормалне услове обезбједити. Ови синдикалци су најбоље занимање-10година истим људима се пуне дзепови не раде ниста а нико их не мјења. Имовинске карте на увид па цете видјети и њихови најблизи су запослени на супер позицијама а само о дјеци политицара јавно се говори. Корунпирани су до бола. А састанцење је само претстава за наро

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако,

25.08.2015 06:09

Ако Ранка зена састанцари, а ста онда раде мускарци?

Name

Песимиста са покрићем

25.08.2015 21:07

О чему расправљају када тог закона нема ни у радном материјалу, нема никако. Тако рече надлежни министар. И он очекује да му тај 'папир' само гурну са стране. Негдје га пишу, а гдје то нико не зна. Неки претпостављају али неће да кажу, неће да откривају те јазбине из којих бије мемла, тама и мук средњег вијека.

ОДГОВОРИТЕ