Mišićeva završila sa "strančarenjima"

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da sindikat želi da prava koja imaju radnici u Republici Srpskoj budu iskorištena u punom kapacitetu. Mišićeva je nakon razgovora sa delegacijom Stranke Napredna Srpske i poslanikom Slobodnog demokratskog srpskog kluba, Nenadom Stevandićem o novom zakonu o radu rekla da ovdje nije problem loših zakona, već nesposobnosti njihove kontrole i primjene.

Republika Srpska 24.08.2015 | 20:28
Mišićeva završila sa "strančarenjima"

Predstavnici stranaka su na razgorima sa predstavnicima sindikata govorili jedno, a njihovi partijski šefovi nešto sasvim drugo, kaže Ranka Mišić.

Prema njenim riječima, izmjene i dopune Zakona o radu koje su u avgustu prošle godine donesene u Srbiji, predstavljaju rješenja koja su u Republici Srpskoj usvojena još 2007. godine.

Lider Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo rekao je da ova partija dijeli mišljenje sa sindikatom u vezi sa zakonom o radu i daje im punu podršku.

On je podsjetio na činjenicu da su u Srbiji usvojene izmjene i dopune Zakona o radu, a ne novi zakon, što je, kako je rekao, dovelo do ušteda koje će dovesti do vraćanja plata i penzija na nivo prije njihovog smanjenja.

Poslanik Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj Skupštini, Nenad Stevandić, kaže da je teško razgovarati o dokumentu čiji sadržaj još niko nije vidio.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, smatra da razgovor predstavnika Saveza sindikata sa predstavnicima političkih partija nije pravi put do novog zakona o radu.

Razgovori sindikata i predstavnika političkih partija o novom zakonu o radu su, na olakšanje mnogih, završeni.

(BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ranka

24.08.2015 19:14

Ko plati vise njegova sam...

ODGOVORITE
Name

Valter

24.08.2015 19:17

Dok god Ranka i njeni pregovarači budu pili Viviu, biće kako Mile kaže...

ODGOVORITE
Name

Stevica

24.08.2015 19:20

Poslanik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo ukazao je danas da su reforme u Republici Srpskoj, uključujući i novi zakon o radu, trebale biti usvojene prije deset godina, kada je aktuelna vlast dobila ogroman novac od prodaje „Telekoma“, privatizacije i uvođenja PDV-a.

ODGOVORITE
Name

Tacno

24.08.2015 19:43

Dobro je Sukalo rekao. Koliko je tad bio love, sve smo probleme mogli rjesiti

Name

ovo ruglo od nazovi države

24.08.2015 19:37

Vladi je najvažnije da se pare slijevaju u budžet. Porezi su ogromni. U RS se ne može imati njemački standard jer je ovaj narod poredeći sa onim koji živi i radi u Njemačkoj, nepismen. Medjutim političari u RS ništa po standardu ne zaostaju za njemačkim kolegama nego naprotiv, stanadard RS političara je daleko veći od standarda njemačkih kolega. Zato što doomaći političari pokradoše onoliko koliko im treba perući pare preko tajkunskih firmi. Zašto nedostaje para u budžetu. Zato što je režim Milorada Dodika uništio svu privredu. U RS nema elektromašinske industrije a i mnogih drugih proizvodnih grana. Nema proizvodnje,nema ni para. Samo naopako nasadjene budale planiraju budžet onoliki koliki bi trebao da se podmire svi glasači. Tako je Dodik razvalio sistem u RS. Mora se iz početka. I sa starim i bilo kakvim novim zakonom ovdje će biti haos. Dodik je ozidao administraciju do neslućenih razmjera. Samo sebi to jest za budžet predsjednika entiteta, Dodik je odredio 11 miliona maraka. Neka mu ih mater obezbjedi. Ova vlast mora biti rastjerana i mora se izabrati vlast koja će da brine o narodu a ne samo o sebi. Svi koji labrtaju o zakonu o radu imaju plate preko 2000KM a dipl inženjeri, doktori, faramceuti, 1200KM. Podlaci zgrću samo sebi. Ovaj narod ne može imati svoju državu jer je nije u stanju organizovati i urediti.

ODGOVORITE
Name

Ja

24.08.2015 19:55

Odlicno napisano, jos samo kad bi .... skontale nesto bilo bi nam super!

Name

Op

24.08.2015 20:27

Ukinuti platu Ranki i saradnicima dok se ne vide rezultati rada. To u zakon da se uvede kao uslov po ucinku da se placaju sindikalci. Plus jos sindikata da se osnuje i da bude zdrava konkurencija. Alo ljudi zena drzi lobi. Revizija rada pa plata po ucinku. l Plus radnici da ne uplacuju mjesecno od plate dok ne vide rezultate. Zamislite koje su se pare slile u sindikalnu kasu, da nisu uzmali i da rade kako treba sad bi sindikat bio lider u drzavi i mogao radniku normalne uslove obezbjediti. Ovi sindikalci su najbolje zanimanje-10godina istim ljudima se pune dzepovi ne rade nista a niko ih ne mjenja. Imovinske karte na uvid pa cete vidjeti i njihovi najblizi su zaposleni na super pozicijama a samo o djeci politicara javno se govori. Korunpirani su do bola. A sastancenje je samo pretstava za naro

ODGOVORITE
Name

ako,

25.08.2015 06:09

Ako Ranka zena sastancari, a sta onda rade muskarci?

Name

Pesimista sa pokrićem

25.08.2015 21:07

O čemu raspravljaju kada tog zakona nema ni u radnom materijalu, nema nikako. Tako reče nadležni ministar. I on očekuje da mu taj 'papir' samo gurnu sa strane. Negdje ga pišu, a gdje to niko ne zna. Neki pretpostavljaju ali neće da kažu, neće da otkrivaju te jazbine iz kojih bije memla, tama i muk srednjeg vijeka.

ODGOVORITE