Тузла: Нема договора власти и радника

Радници тузланске Фабрике транспортних уређаја завршили су данашње протесте испред зграде Владе Тузланског кантона, а потом испред кантоналне Скупштине, јер у скупштинској згради, због годишњих одмора, није било никога ко би са радницима могао да разговара.

Босна и Херцеговина 24.08.2015 | 20:45
Тузла: Нема договора власти и радника

Предсједник Синдиката Фабрике транспортних уређаја Мехмед Терзић рекао је новинарима да су протести уредно заказани, а да о односу власти према радницима довољно говори чињеница да су се најавили, а да нема никога.

Раднике Фабрике транспортних уређаја дочекале су јаке полицијске снаге испред зграде кантоналне Владе и Скупштине, јавили су федерални медији.

Терзић је изразио чуђење због великог броја полицајаца, поручивши да радници нису дошли да се туку него да се на цивилизован начин боре за своја права.

Радници Фабрике транспортних уређаја окупили су се јутрос у кругу фабрике, након чега су отишли пред зграду кантоналне Владе, а потом пред Скупштину Тузланског кантона, гдје су тражили састанак са предсједником Скупштине Сенадом Алићем и заказивање ванредне сједнице Скупштине на којој би се расправљало о проблемима радника.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брига

24.08.2015 18:55

Имамо ми много наших проблема у РС-у, рјешавајмо њих, маните се Федерације БиХ, па њихове су пензије дупло веће од наших и ми опет водимо њихову бригу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоом

24.08.2015 21:18

Такозвана медјународна заједница је крива што хоштаплери на власти имају редовне а огромне плате, а сви у привреди цркавају. Треба штрајковати испред ОХРа и ММФа да политичарима више не дају паре. Само тако може доћи до позитивне селекције. Нека политичари иду тражити себи хљеба а не клепати из буџета на кредит, колико год им дупе зине!

ОДГОВОРИТЕ