Tuzla: Nema dogovora vlasti i radnika

Radnici tuzlanske Fabrike transportnih uređaja završili su današnje proteste ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, a potom ispred kantonalne Skupštine, jer u skupštinskoj zgradi, zbog godišnjih odmora, nije bilo nikoga ko bi sa radnicima mogao da razgovara.

Bosna i Hercegovina 24.08.2015 | 20:45
Tuzla: Nema dogovora vlasti i radnika

Predsjednik Sindikata Fabrike transportnih uređaja Mehmed Terzić rekao je novinarima da su protesti uredno zakazani, a da o odnosu vlasti prema radnicima dovoljno govori činjenica da su se najavili, a da nema nikoga.

Radnike Fabrike transportnih uređaja dočekale su jake policijske snage ispred zgrade kantonalne Vlade i Skupštine, javili su federalni mediji.

Terzić je izrazio čuđenje zbog velikog broja policajaca, poručivši da radnici nisu došli da se tuku nego da se na civilizovan način bore za svoja prava.

Radnici Fabrike transportnih uređaja okupili su se jutros u krugu fabrike, nakon čega su otišli pred zgradu kantonalne Vlade, a potom pred Skupštinu Tuzlanskog kantona, gdje su tražili sastanak sa predsjednikom Skupštine Senadom Alićem i zakazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o problemima radnika.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Briga

24.08.2015 18:55

Imamo mi mnogo naših problema u RS-u, rješavajmo njih, manite se Federacije BiH, pa njihove su penzije duplo veće od naših i mi opet vodimo njihovu brigu.

ODGOVORITE
Name

zoom

24.08.2015 21:18

Takozvana medjunarodna zajednica je kriva što hoštapleri na vlasti imaju redovne a ogromne plate, a svi u privredi crkavaju. Treba štrajkovati ispred OHRa i MMFa da političarima više ne daju pare. Samo tako može doći do pozitivne selekcije. Neka političari idu tražiti sebi hljeba a ne klepati iz budžeta na kredit, koliko god im dupe zine!

ODGOVORITE