СК: Српкиње ''згазиле'' Перу, селектор поносан!

Одбојкашице Србије подижу форму и наду да ће завршити Светски куп међу најбоља два тима, а то значи и пласман на ОИ у Бразилу.

Остали спортови 24.08.2015 | 17:40
СК: Српкиње ''згазиле'' Перу, селектор поносан!

Само 70 минута.

Толико је трајао 3. наступ одбојкашке репрезентације Србије на суровом Светском купу у Јапану, где ће девојке одиграти још осам мечева у нади да ће имати један од два најбоља скора на крају мини лиге.

За сада, имамо две победе и један пораз.

После стартног пораза од Кине (1:3) и великог успеха у мечу са светским шампионом Америком (3:2), Србија је у понедељак рано ујутру у Матсумоту декласирала Перу, који је по сетовима освајао 10, 17 и 10 поена.

"Прво, желим да честитам мом тиму. Сећам се да смо током претходних десет година често играли са Перуом и да је сваки пут било компликовано, а углавном смо одлазили у пети сет. Данас, играли смо веома добро", рекао је селектор Зоран Терзић и додао:

"Мислим да смо у доброј форми која не зависи од тога да ли играмо са стартних шест играчица или су на терену резерве. Играли смо добро у свим елементима игре и веома сам срећан и задовољан због тога".

Колико добро? Србија је освојила 43 поена из смеча, Перу 23, 11 из блока, Перу два, седам из сервиса, Перу ниједан... Укупно, 75:37 уз свега 12 грешака наших одбојкашица, међу којима су најубедљивије биле Стефана Вељковић са 14 и Јелена Николић са 12 поена.

У уторак ће се наша репрезентација мало одморити, а онда иду дуели са Алжиром (среда, 7:10) и Јужном Корејом (четвртак, 10:40), а онда селидба у други град и мечеви са Доминиканском Републиком, Русијом и домаћином Јапаном.

После нове селидбе, Србија ће играти са Кубом, Кенијом и Аргентином и тада ћемо, ако не пре, сазнати јесу ли се наше девојке кроз "сито и решето" домогле Олимпијских игара у Бразилу наредне сезоне или ће то морати да ураде на неком од наредних турнира које са задовољством организује ФИВБ, организација која обожава да максимално закомпликује систем квалификација за највећи турнир у свету спорта.

Срећно, девојке!

Коментари / 0

Оставите коментар