SK: Srpkinje ''zgazile'' Peru, selektor ponosan!

Odbojkašice Srbije podižu formu i nadu da će završiti Svetski kup među najbolja dva tima, a to znači i plasman na OI u Brazilu.

Ostali sportovi 24.08.2015 | 17:40
SK: Srpkinje ''zgazile'' Peru, selektor ponosan!

Samo 70 minuta.

Toliko je trajao 3. nastup odbojkaške reprezentacije Srbije na surovom Svetskom kupu u Japanu, gde će devojke odigrati još osam mečeva u nadi da će imati jedan od dva najbolja skora na kraju mini lige.

Za sada, imamo dve pobede i jedan poraz.

Posle startnog poraza od Kine (1:3) i velikog uspeha u meču sa svetskim šampionom Amerikom (3:2), Srbija je u ponedeljak rano ujutru u Matsumotu deklasirala Peru, koji je po setovima osvajao 10, 17 i 10 poena.

"Prvo, želim da čestitam mom timu. Sećam se da smo tokom prethodnih deset godina često igrali sa Peruom i da je svaki put bilo komplikovano, a uglavnom smo odlazili u peti set. Danas, igrali smo veoma dobro", rekao je selektor Zoran Terzić i dodao:

"Mislim da smo u dobroj formi koja ne zavisi od toga da li igramo sa startnih šest igračica ili su na terenu rezerve. Igrali smo dobro u svim elementima igre i veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga".

Koliko dobro? Srbija je osvojila 43 poena iz smeča, Peru 23, 11 iz bloka, Peru dva, sedam iz servisa, Peru nijedan... Ukupno, 75:37 uz svega 12 grešaka naših odbojkašica, među kojima su najubedljivije bile Stefana Veljković sa 14 i Jelena Nikolić sa 12 poena.

U utorak će se naša reprezentacija malo odmoriti, a onda idu dueli sa Alžirom (sreda, 7:10) i Južnom Korejom (četvrtak, 10:40), a onda selidba u drugi grad i mečevi sa Dominikanskom Republikom, Rusijom i domaćinom Japanom.

Posle nove selidbe, Srbija će igrati sa Kubom, Kenijom i Argentinom i tada ćemo, ako ne pre, saznati jesu li se naše devojke kroz "sito i rešeto" domogle Olimpijskih igara u Brazilu naredne sezone ili će to morati da urade na nekom od narednih turnira koje sa zadovoljstvom organizuje FIVB, organizacija koja obožava da maksimalno zakomplikuje sistem kvalifikacija za najveći turnir u svetu sporta.

Srećno, devojke!

Komentari / 0

Ostavite komentar