Хамилтон: Рано је да маштам о титули!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон изјавио је да је срећан због победе у трци Формуле 1 за Велику награду Белгије.

Остали спортови 25.08.2015 | 15:40
Хамилтон: Рано је да маштам о титули!

Хамилтон је навео да је још рано за приче о освајању шампионске титуле.

Британац је победио на стази Спа Франкоршамп у Белгији и остварио 39. победу у каријери, а шесту у сезони. Он се изједначио са легендарним Аертоном Сеном на четвртом месту вечне листе са 80 пласмана на победничком подијуму.

"Ово је био сјајан викенд, екипа је обавила невероватан посао током сваког одласка у бокс, али и целог викенда. Данас је све било као сан, возило је било фантастично оба дана", рекао је Хамилтон после трке, пренели су британски медији.

Хамилтон је после победе увећао предност у генералном пласману над клупским колегом Ником Розбергом, који је у Белгији био други. Хамилтон сада има 227 бодова, а Розберг 199.

"Још је рано причати да сам близу шампионске титуле. Кључно је претворити пол-позиције у победе и надам се да је ово почетак тога. Осећао сам се 100 одсто спремним током целог викенда. Нико је имао брзину, али током већег дела трке сам успео да одговорим на то и био сам опуштен на челу. Болид је био добар и требало је само да чувам гуме, а када сам видео да је на другом возилу пукла гума био сам веома опрезан јер је Нико пришао близу", додао је двоструки светски шампион Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар