Hamilton: Rano je da maštam o tituli!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Ostali sportovi 25.08.2015 | 15:40
Hamilton: Rano je da maštam o tituli!

Hamilton je naveo da je još rano za priče o osvajanju šampionske titule.

Britanac je pobedio na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji i ostvario 39. pobedu u karijeri, a šestu u sezoni. On se izjednačio sa legendarnim Aertonom Senom na četvrtom mestu večne liste sa 80 plasmana na pobedničkom podijumu.

"Ovo je bio sjajan vikend, ekipa je obavila neverovatan posao tokom svakog odlaska u boks, ali i celog vikenda. Danas je sve bilo kao san, vozilo je bilo fantastično oba dana", rekao je Hamilton posle trke, preneli su britanski mediji.

Hamilton je posle pobede uvećao prednost u generalnom plasmanu nad klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji je u Belgiji bio drugi. Hamilton sada ima 227 bodova, a Rozberg 199.

"Još je rano pričati da sam blizu šampionske titule. Ključno je pretvoriti pol-pozicije u pobede i nadam se da je ovo početak toga. Osećao sam se 100 odsto spremnim tokom celog vikenda. Niko je imao brzinu, ali tokom većeg dela trke sam uspeo da odgovorim na to i bio sam opušten na čelu. Bolid je bio dobar i trebalo je samo da čuvam gume, a kada sam video da je na drugom vozilu pukla guma bio sam veoma oprezan jer je Niko prišao blizu", dodao je dvostruki svetski šampion Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar