Болт: "Знам колико је ово битно за атлетику!"

Најбржи човек на свету Усеин Болт у недељу није трчао само за себе, него и за част атлетике. И сачувао је образ...

Остали спортови 25.08.2015 | 18:20
Болт: "Знам колико је ово битно за атлетику!"

Невероватна трка виђена је у недељу у Пекингу када је Усеин Болт упркос свим предвиђањима "букмејкера", упркос томе што није бриљирао у полуфиналу и упркос томе што се суочавао са повредама - поново најбржи човек на свету!

Ни Џастин Гетлин није успео да га заустави у томе, па је Усеин Болт славио са резултатом 9,79!

Али није у овој трци "улог" био само златна медаља. Због Гетлинове историје са недозвољеним средствима, медијска пажња је била усмерена на ову трку јер је окарактерисана као "трка за образ атлетике". Са једне стране човек који је два пута суспендован због допинга и који у 34. години трчи као никада до сада, а са друге Усеин Болт - рекордер.

На крају је тај "образ атлетике" успео да сачува Усеин Болт, човек који нема ниједну мрљу у каријери.

"Знам због чега ова победа толико значи за атлетику, али сам исто тако желео ову победу због себе - али да, велика је ово ствар", рекао је Болт за ББЦ после трке.

Имао је доста проблема читаве сезоне, а и у полуфиналу када се умало саплео...

"Много ми значи ова победа јер сам се мучио читаве сезоне. Дуго ми је требало да откријем шта је проблем, али се све на крају завршило добро, тако да сам јако срећан због тога. Умало сам се саплео у полуфиналу, али сам успео да се вратим у ритам. Тренер ми је рекао да заборавим на ту ситуацију и да ће у финалу све бити на месту".

Усеину Болту је ово трећа златна медаља на Светским првенствима, па се тако изједначио са Карлом Луисом и Морисом Грином, који су то успели да ураде пре њега...

Коментари / 0

Оставите коментар