Bolt: "Znam koliko je ovo bitno za atletiku!"

Najbrži čovek na svetu Usein Bolt u nedelju nije trčao samo za sebe, nego i za čast atletike. I sačuvao je obraz...

Ostali sportovi 25.08.2015 | 18:20
Bolt: "Znam koliko je ovo bitno za atletiku!"

Neverovatna trka viđena je u nedelju u Pekingu kada je Usein Bolt uprkos svim predviđanjima "bukmejkera", uprkos tome što nije briljirao u polufinalu i uprkos tome što se suočavao sa povredama - ponovo najbrži čovek na svetu!

Ni Džastin Getlin nije uspeo da ga zaustavi u tome, pa je Usein Bolt slavio sa rezultatom 9,79!

Ali nije u ovoj trci "ulog" bio samo zlatna medalja. Zbog Getlinove istorije sa nedozvoljenim sredstvima, medijska pažnja je bila usmerena na ovu trku jer je okarakterisana kao "trka za obraz atletike". Sa jedne strane čovek koji je dva puta suspendovan zbog dopinga i koji u 34. godini trči kao nikada do sada, a sa druge Usein Bolt - rekorder.

Na kraju je taj "obraz atletike" uspeo da sačuva Usein Bolt, čovek koji nema nijednu mrlju u karijeri.

"Znam zbog čega ova pobeda toliko znači za atletiku, ali sam isto tako želeo ovu pobedu zbog sebe - ali da, velika je ovo stvar", rekao je Bolt za BBC posle trke.

Imao je dosta problema čitave sezone, a i u polufinalu kada se umalo sapleo...

"Mnogo mi znači ova pobeda jer sam se mučio čitave sezone. Dugo mi je trebalo da otkrijem šta je problem, ali se sve na kraju završilo dobro, tako da sam jako srećan zbog toga. Umalo sam se sapleo u polufinalu, ali sam uspeo da se vratim u ritam. Trener mi je rekao da zaboravim na tu situaciju i da će u finalu sve biti na mestu".

Useinu Boltu je ovo treća zlatna medalja na Svetskim prvenstvima, pa se tako izjednačio sa Karlom Luisom i Morisom Grinom, koji su to uspeli da urade pre njega...

Komentari / 0

Ostavite komentar