Серија А: Пораз Јувеа кући, Јоветић у 92. разгалио Меацу, Миха "пукао"!

Бурно 1. коло Серије А и неколико изненађујућих резултата! Удинезе већ у првом колу изненадио "стару даму" и то на Јувентус арени. Пораз Јувентуса на свом терену после две године и осам месеци...

Фудбал 24.08.2015 | 13:40
Серија А: Пораз Јувеа кући, Јоветић у 92. разгалио Меацу, Миха "пукао"!

Фудбалери Интера били су близу да сезону 2015-16, која је почела ремијем Роме, победом Лацио и изненађујућим поразом Јувентуса (што се никад није догодило Јувеу), отворе у "свом стилу" - да не победе госта на "Меаци", ривала који није шутнуо у овир гола за 90 и кусур минута.

Није се то догодило захваљујући бравури дебитанта у црно-плавом дресу са бројем "10", Стевану Јоветићу!

Бивши капитен Партизана и појачање из Манчестер ситија ушао је у игру непланирано у 15. минуту после повреде "капоканоњерија" из прошле сезоне Маура Икардија, а у 92. минуту пресудио је десеторици играча Аталанте на терену!

У 1. колу Серије А, у тренутку када је Фиорентина већ славила победу над Миланом од 2:0 у Фиренцу: Интер - Аталанта 1:0 (0:0).

Јунак северне трибине био је Јоветић, којем је Миранда на брзака додао лопту из аута и који је, потом, видео огромну рупу у одбрани тима из Бергама, па је решио да то сурово казни.

Пре тога, Манћинијев тим јесте апсолутно надиграо госте, седам шутева од 14 Интера ишли су у оквир гола, погодио је у 89. минуту Родриго Паласио и стативу, али руку на срце било је то још једно "оно" издање Интера, помало хаотично, нервозно, споро, издање које је нервирало темпераментне навијаче...

Извукао би се гост с бодом иако је од 71. минута играо са играчем мање, због искључења Карлоса Кармоне, али је Јоветић имао другачије планове.

А, Милан?

На месту где је као дебитант Ариго Саки доживео пораз на почетку своје ере међу "росонерима", исто се догодило и Синиши Михајловићу. Фиорентина је на "Артемио Франкију" била за класу бољи ривал, предвођена новим тренером Паулом Соузом, с којим се Михајловић борио током играчких дана баш на италијанским теренима.

Фиорентина - Милан 2:0 (1:0).

Неубедљиве "росонере" отворио је Маркос Алонсо фантастичним голом из слободњака, у 38. минуту, само минут након што је судија Паоло Валери показао црвени картон Родригу Елију, због "професионалног" фаула. Казна је брзо "дуплирана", јер је Алонсо био хируршки прецизан.

С десеторицом на терену Милан је наставио путем аутодеструкције, па је примио и други гол у 56. минуту након што је појачање у одбрани, Алесио Ромањоли скривио пенал, а Јосип Иличић био више него сигуран са беле тачке.

Нервозном Михајловићу, некада тренеру Фиорентине, до краја остало је само да бодри играче у намери да не "падне" и трећи гол и повремено помаже у поправљању терена. Лош старт за Миху...

Док су домаћини са неверицом гледали ка семафору и бројкама које су биле у корист екипе из Удина, гости су славили победу. Велику! Ретко, врло ретко се последњих година дешавало у Серији А да број испод грба домаћина буде мањи од оног другог.

Моћни Јувентус је "пао" на свом терену после две године и нешто више од осам месеци. Пуне две сезоне Јуве је био без пораза у Торину. Прошле је "стара дама" имала 16-3-0, а претпрошле 19-0-0 код куће!

Ко се сећа још 6. јануара 2013. и два гола Икардија у победи Сампдорије 2:1 на практично неосвојивом терену Јувентуса за клубове из елитне италијанске дивизије?

Шампионски тим, екипа која је стигла до финала Лиге шампиона прошле сезоне и титуле у Италији, доживео је благе промене. Највећи хендикеп за торинске црно-беле је свакако одлазак Карлоса Тевеза у Боку Јуниорс.

А, ево и зашто.

Јувентус је ка голу ривала упутио 21 шут, пет у оквир гола и није погодио циљ. Удинезе само један и он је био кобан. Сирил Теро је искористио неопрезност одбране, побегао на "другу стативу" и центаршут са десне стране претворио у погодак. Испоставиће се победоносни!

Сјајног Арегентинца очигледно нема још увек ко да замени у Јувентусу. Марио Манџукић сигурно ће морати да прође период адаптације.

Али, шта је са Полом Погбом?

У сваком случају, Серија А је почела. Изгледа никада занимљивија у последњих неколико сезона...

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КОЛА:

Емполи - Кјево 1:3 (1:0)
/Сапонара 7 – Међорини 55, Бирса 60, Палоски 63//

Фиорентина - Милан 2:0 (1:0)
/Алонсо 38, Иличић пен 56/

Фрозиноне - Торино 1:2 (1:0)
/Содимо 7 – Кваљарела 59, Базели 64//

Интер - Аталанта 1:0 (0:0)
/Јоветић 90+2/

Сампдорија - Карпи 5:2 (5:1)
/Едер 14 пенал, 33, Муриел 21, 30, Фернандо 36 - Лазари 38, Матос 87/

Сасуоло - Наполи 2:1 (1:1)
/Флоро 32, Сансоне 84 - Хамшик 3/

Палермо - Ђенова 1:0 (0:0)
/Ел Каутари 90+1/

Јувентус - Удинезе 0:1 (0:0)
/Теро 78/

у суботу:

Верона - Рома 1:1 (0:0)
/Јанковић 61 - Флоренци 66/

Лацио - Болоња2:1 (2:1)
/Биља 17, Кишна 23 - Манкосу 43

Коментари / 0

Оставите коментар