Serija A: Poraz Juvea kući, Jovetić u 92. razgalio Meacu, Miha "pukao"!

Burno 1. kolo Serije A i nekoliko iznenađujućih rezultata! Udineze već u prvom kolu iznenadio "staru damu" i to na Juventus areni. Poraz Juventusa na svom terenu posle dve godine i osam meseci...

Fudbal 24.08.2015 | 13:40
Serija A: Poraz Juvea kući, Jovetić u 92. razgalio Meacu, Miha "pukao"!

Fudbaleri Intera bili su blizu da sezonu 2015-16, koja je počela remijem Rome, pobedom Lacio i iznenađujućim porazom Juventusa (što se nikad nije dogodilo Juveu), otvore u "svom stilu" - da ne pobede gosta na "Meaci", rivala koji nije šutnuo u ovir gola za 90 i kusur minuta.

Nije se to dogodilo zahvaljujući bravuri debitanta u crno-plavom dresu sa brojem "10", Stevanu Jovetiću!

Bivši kapiten Partizana i pojačanje iz Mančester sitija ušao je u igru neplanirano u 15. minutu posle povrede "kapokanonjerija" iz prošle sezone Maura Ikardija, a u 92. minutu presudio je desetorici igrača Atalante na terenu!

U 1. kolu Serije A, u trenutku kada je Fiorentina već slavila pobedu nad Milanom od 2:0 u Firencu: Inter - Atalanta 1:0 (0:0).

Junak severne tribine bio je Jovetić, kojem je Miranda na brzaka dodao loptu iz auta i koji je, potom, video ogromnu rupu u odbrani tima iz Bergama, pa je rešio da to surovo kazni.

Pre toga, Manćinijev tim jeste apsolutno nadigrao goste, sedam šuteva od 14 Intera išli su u okvir gola, pogodio je u 89. minutu Rodrigo Palasio i stativu, ali ruku na srce bilo je to još jedno "ono" izdanje Intera, pomalo haotično, nervozno, sporo, izdanje koje je nerviralo temperamentne navijače...

Izvukao bi se gost s bodom iako je od 71. minuta igrao sa igračem manje, zbog isključenja Karlosa Karmone, ali je Jovetić imao drugačije planove.

A, Milan?

Na mestu gde je kao debitant Arigo Saki doživeo poraz na početku svoje ere među "rosonerima", isto se dogodilo i Siniši Mihajloviću. Fiorentina je na "Artemio Frankiju" bila za klasu bolji rival, predvođena novim trenerom Paulom Souzom, s kojim se Mihajlović borio tokom igračkih dana baš na italijanskim terenima.

Fiorentina - Milan 2:0 (1:0).

Neubedljive "rosonere" otvorio je Markos Alonso fantastičnim golom iz slobodnjaka, u 38. minutu, samo minut nakon što je sudija Paolo Valeri pokazao crveni karton Rodrigu Eliju, zbog "profesionalnog" faula. Kazna je brzo "duplirana", jer je Alonso bio hirurški precizan.

S desetoricom na terenu Milan je nastavio putem autodestrukcije, pa je primio i drugi gol u 56. minutu nakon što je pojačanje u odbrani, Alesio Romanjoli skrivio penal, a Josip Iličić bio više nego siguran sa bele tačke.

Nervoznom Mihajloviću, nekada treneru Fiorentine, do kraja ostalo je samo da bodri igrače u nameri da ne "padne" i treći gol i povremeno pomaže u popravljanju terena. Loš start za Mihu...

Dok su domaćini sa nevericom gledali ka semaforu i brojkama koje su bile u korist ekipe iz Udina, gosti su slavili pobedu. Veliku! Retko, vrlo retko se poslednjih godina dešavalo u Seriji A da broj ispod grba domaćina bude manji od onog drugog.

Moćni Juventus je "pao" na svom terenu posle dve godine i nešto više od osam meseci. Pune dve sezone Juve je bio bez poraza u Torinu. Prošle je "stara dama" imala 16-3-0, a pretprošle 19-0-0 kod kuće!

Ko se seća još 6. januara 2013. i dva gola Ikardija u pobedi Sampdorije 2:1 na praktično neosvojivom terenu Juventusa za klubove iz elitne italijanske divizije?

Šampionski tim, ekipa koja je stigla do finala Lige šampiona prošle sezone i titule u Italiji, doživeo je blage promene. Najveći hendikep za torinske crno-bele je svakako odlazak Karlosa Teveza u Boku Juniors.

A, evo i zašto.

Juventus je ka golu rivala uputio 21 šut, pet u okvir gola i nije pogodio cilj. Udineze samo jedan i on je bio koban. Siril Tero je iskoristio neopreznost odbrane, pobegao na "drugu stativu" i centaršut sa desne strane pretvorio u pogodak. Ispostaviće se pobedonosni!

Sjajnog Aregentinca očigledno nema još uvek ko da zameni u Juventusu. Mario Mandžukić sigurno će morati da prođe period adaptacije.

Ali, šta je sa Polom Pogbom?

U svakom slučaju, Serija A je počela. Izgleda nikada zanimljivija u poslednjih nekoliko sezona...

REZULTATI PRVOG KOLA:

Empoli - Kjevo 1:3 (1:0)
/Saponara 7 – Međorini 55, Birsa 60, Paloski 63//

Fiorentina - Milan 2:0 (1:0)
/Alonso 38, Iličić pen 56/

Frozinone - Torino 1:2 (1:0)
/Sodimo 7 – Kvaljarela 59, Bazeli 64//

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)
/Jovetić 90+2/

Sampdorija - Karpi 5:2 (5:1)
/Eder 14 penal, 33, Muriel 21, 30, Fernando 36 - Lazari 38, Matos 87/

Sasuolo - Napoli 2:1 (1:1)
/Floro 32, Sansone 84 - Hamšik 3/

Palermo - Đenova 1:0 (0:0)
/El Kautari 90+1/

Juventus - Udineze 0:1 (0:0)
/Tero 78/

u subotu:

Verona - Roma 1:1 (0:0)
/Janković 61 - Florenci 66/

Lacio - Bolonja2:1 (2:1)
/Bilja 17, Kišna 23 - Mankosu 43

Komentari / 0

Ostavite komentar