Крагујевац: Докторка пријетила трудници

Трудница Гордана Јовановић Танасковић (31), мајка двоје деце из Крагујевца, остала је шокирана кад је у пошти у кругу Клиничког центра у овом граду од докторке која ради као радиолог у овој здравственој установи ни крива ни дужна доживела претње и салву увреда и псовки.

Србија 24.08.2015 | 08:24
Крагујевац: Докторка пријетила трудници

Иако је Гордана у седмом месецу трудноће, конфликтну докторку то није спречило да направи инцидент, што је згрозило све присутне.

Псовање и вика

- У среду сам отишла у Клинички центар Крагујевац да обиђем оца. Кад сам завршила посету, сишла сам да платим рачуне у пошти која је у кругу болнице. Нисам ни претпоставила да ћу доживети непријатност. Стала сам у ред као и сви други људи, али пошто је било финих госпођа, предложиле су ми да пређем испред њих јер сам трудна. Ја сам им се захвалила и рекла да нема потребе јер нисам болесна - прича Гордана.

Управо се у том тренутку умешала др радиолог Љиљана Васић, која је за време свог радног времена, сишла да обавља приватне ствари.

- Докторка је из чиста мира почела да ме провоцира и да осуђује жене које су хтеле да ме пропусте. Питала је: „А што ви њу пуштате, на шта вам то личи, можда сам и ја трудна“, почела је да се буни. Затим се окренула према мени и питала хистерично: „Шта ти овде глумиш?!“, али сам ја покушала да смирим ствари. Међутим, она је наставила да провоцира, нарочито кад сам јој рекла да сам већ мајка двоје деце и да сад чекам треће - каже Гордана. То као да је још више разбеснело докторку, додаје она, па је тек тад кренуло њено дивљање.

Извређала и колегу

- „Ти си већ била трудна, а?! Код кога си се то порађала!“ Кад сам јој рекла име свог лекара, који јој је колега у установи у којој ради, она је осула паљбу и почела да прети: „Ма је.е ми се за њега! Доћи ћеш ти овде да се породиш, видећеш шта ће ти се десити! Боље би ти било да не долазиш ако желиш добро себи и детету!“, сиктала је - прича Гордана, која је по професији певачица. Она је, како каже, желела да ово доспе у јавност да би се безобразлуку стало на пут и да други пацијенти не доживе слично искуство.

КЦ Крагујевац

Гордана је написала притужбу на докторку. Из Клиничког центра у Крагујевцу кажу да ће се сходно томе покренути поступак.

- Пријава је стигла у четвртак, а по пријему приговора поступак је следећи - правна служба у најкраћем року обавештава директора установе, директор наложи лекару који је учесник у инциденту да поднесе писану изјаву, а у зависности од одговора лекара, директор КЦ Крагујевац одлучује о даљим мерама - рекли су они.

ГЛАС НАРОДА

Миланка Рачић (80), пензионерка
Од лекова сам још болеснија

Никако нисам задовољна стањем. Стара сам, болесна, лекари ми дају неке лекове, а од њих сам само још болеснија. Мој син, који је ратни ветеран и рањаван на ратишту, лечи се, а кад оде код лекара, шетају га од једног до другог.

Јелена Радојичић (40), магистарка хемије
Многи су нељубазни

Част изузецима, али су многи лекари веома нељубазни приликом прегледа, као да смо код њих дошли јер нисмо имали шта друго да радимо. Мислим да су највећи проблеми мито и корупција. Ако желите да вам лекар посвети пажњу, онда морате и да га „мотивишете“.

Мирјана Пачариз (65), пензионерка
Лекарима сам презадовољна

Порађала сам се три пута. Нажалост, била сам и болесна, па сам једном два месеца лежала у болници оперисана. Моје искуство је најпозитивније кад је реч о професионализму и стручности лекара. Заиста сам била презадовољна и немам реч замерке.

Предраг Лазаревић (45), монтажер
Погрешна расподела новца

Проблем је прогрешна расподела буџетског новца. Уместо да сваки пацијент има свој фонд, имамо ситуацију да млади остају без зуба јер нема новца за лечење, а пензионери су преплавили болнице и узимају лекове који им нису потребни.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

брле

24.08.2015 20:50

Ма ста, зар је могуце да има тако дрских доктора. Па људи, и они су од крви и меса, кварљива роба.

ОДГОВОРИТЕ