Kragujevac: Doktorka prijetila trudnici

Trudnica Gordana Jovanović Tanasković (31), majka dvoje dece iz Kragujevca, ostala je šokirana kad je u pošti u krugu Kliničkog centra u ovom gradu od doktorke koja radi kao radiolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi ni kriva ni dužna doživela pretnje i salvu uvreda i psovki.

Srbija 24.08.2015 | 08:24
Kragujevac: Doktorka prijetila trudnici

Iako je Gordana u sedmom mesecu trudnoće, konfliktnu doktorku to nije sprečilo da napravi incident, što je zgrozilo sve prisutne.

Psovanje i vika

- U sredu sam otišla u Klinički centar Kragujevac da obiđem oca. Kad sam završila posetu, sišla sam da platim račune u pošti koja je u krugu bolnice. Nisam ni pretpostavila da ću doživeti neprijatnost. Stala sam u red kao i svi drugi ljudi, ali pošto je bilo finih gospođa, predložile su mi da pređem ispred njih jer sam trudna. Ja sam im se zahvalila i rekla da nema potrebe jer nisam bolesna - priča Gordana.

Upravo se u tom trenutku umešala dr radiolog Ljiljana Vasić, koja je za vreme svog radnog vremena, sišla da obavlja privatne stvari.

- Doktorka je iz čista mira počela da me provocira i da osuđuje žene koje su htele da me propuste. Pitala je: „A što vi nju puštate, na šta vam to liči, možda sam i ja trudna“, počela je da se buni. Zatim se okrenula prema meni i pitala histerično: „Šta ti ovde glumiš?!“, ali sam ja pokušala da smirim stvari. Međutim, ona je nastavila da provocira, naročito kad sam joj rekla da sam već majka dvoje dece i da sad čekam treće - kaže Gordana. To kao da je još više razbesnelo doktorku, dodaje ona, pa je tek tad krenulo njeno divljanje.

Izvređala i kolegu

- „Ti si već bila trudna, a?! Kod koga si se to porađala!“ Kad sam joj rekla ime svog lekara, koji joj je kolega u ustanovi u kojoj radi, ona je osula paljbu i počela da preti: „Ma je.e mi se za njega! Doći ćeš ti ovde da se porodiš, videćeš šta će ti se desiti! Bolje bi ti bilo da ne dolaziš ako želiš dobro sebi i detetu!“, siktala je - priča Gordana, koja je po profesiji pevačica. Ona je, kako kaže, želela da ovo dospe u javnost da bi se bezobrazluku stalo na put i da drugi pacijenti ne dožive slično iskustvo.

KC Kragujevac

Gordana je napisala pritužbu na doktorku. Iz Kliničkog centra u Kragujevcu kažu da će se shodno tome pokrenuti postupak.

- Prijava je stigla u četvrtak, a po prijemu prigovora postupak je sledeći - pravna služba u najkraćem roku obaveštava direktora ustanove, direktor naloži lekaru koji je učesnik u incidentu da podnese pisanu izjavu, a u zavisnosti od odgovora lekara, direktor KC Kragujevac odlučuje o daljim merama - rekli su oni.

GLAS NARODA

Milanka Račić (80), penzionerka
Od lekova sam još bolesnija

Nikako nisam zadovoljna stanjem. Stara sam, bolesna, lekari mi daju neke lekove, a od njih sam samo još bolesnija. Moj sin, koji je ratni veteran i ranjavan na ratištu, leči se, a kad ode kod lekara, šetaju ga od jednog do drugog.

Jelena Radojičić (40), magistarka hemije
Mnogi su neljubazni

Čast izuzecima, ali su mnogi lekari veoma neljubazni prilikom pregleda, kao da smo kod njih došli jer nismo imali šta drugo da radimo. Mislim da su najveći problemi mito i korupcija. Ako želite da vam lekar posveti pažnju, onda morate i da ga „motivišete“.

Mirjana Pačariz (65), penzionerka
Lekarima sam prezadovoljna

Porađala sam se tri puta. Nažalost, bila sam i bolesna, pa sam jednom dva meseca ležala u bolnici operisana. Moje iskustvo je najpozitivnije kad je reč o profesionalizmu i stručnosti lekara. Zaista sam bila prezadovoljna i nemam reč zamerke.

Predrag Lazarević (45), montažer
Pogrešna raspodela novca

Problem je progrešna raspodela budžetskog novca. Umesto da svaki pacijent ima svoj fond, imamo situaciju da mladi ostaju bez zuba jer nema novca za lečenje, a penzioneri su preplavili bolnice i uzimaju lekove koji im nisu potrebni.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

brle

24.08.2015 20:50

Ma sta, zar je moguce da ima tako drskih doktora. Pa ljudi, i oni su od krvi i mesa, kvarljiva roba.

ODGOVORITE