Газа частио Рунија, па му сада тражи 1,2 милиона!

Да ли сте знали да је Пол Гаскојн инвестирао у Вејна Рунија још док је капитен Манчестер јунајтеда имао само 14 година?

Фудбал 23.08.2015 | 17:20
Газа частио Рунија, па му сада тражи 1,2 милиона!

Где је Газа, ту је шала. Бивши репрезентативац Енглеске Пол Гаскојн познат је по духовитим изјавама (иако много више по алкохолизму и проблемима), а једна од њих везана је за капитена Манчестер јунајтеда, Вејна Рунија.

Њих двојица упознали су се у периоду између 2000. и 2002. године, када је Газа играо последње године врхунског фудбала, носећи дрес Евертона, у којем је Руни тек упловљавао у професионалне воде.

"Док сам био у Евертону, често сам ишао на утакмице омладинског тима (до 19 година), који је играо пре нас. Мислим да је тада Колин Харви био њихов тренер... Једном приликом рекао ми је да обратим пажњу на клинца који има само 14 година, а игра за омладинце", присетио се Гаскојн у разговору за "Соццер АМ".

Наравно, тај клинац је био Вејн Руни.

"Ушао је двадесетак минута пре краја, док су губили 0:1 и постигао два сјајна гола. Помислио сам 'какав играч, овај ће сигурно бити добар'", проценио је тада Гаскојн и није погрешио.

После утакмице, решио је да честита младим фудбалерима на победи.

"Отишао сам у свлачионицу да их похвалим и пошто сам имао 40 фунти у џепу, питао сам их да ли неко излази увече у провод. Јавио се Вејн Руни, тако да сам му дао тај новац и рекао му да купи себи и другарима које пиво. Тада сам схватио да ће бити врхунски фудбалер, показао је потенцијал", препричао је Газа и у свом стилу додао:

"Никада ми није вратио тих 40 фунти, а гледајући са данашње тачке, дугује ми 1.2 милиона".

Коментари / 0

Оставите коментар