Gaza častio Runija, pa mu sada traži 1,2 miliona!

Da li ste znali da je Pol Gaskojn investirao u Vejna Runija još dok je kapiten Mančester junajteda imao samo 14 godina?

Fudbal 23.08.2015 | 17:20
Gaza častio Runija, pa mu sada traži 1,2 miliona!

Gde je Gaza, tu je šala. Bivši reprezentativac Engleske Pol Gaskojn poznat je po duhovitim izjavama (iako mnogo više po alkoholizmu i problemima), a jedna od njih vezana je za kapitena Mančester junajteda, Vejna Runija.

Njih dvojica upoznali su se u periodu između 2000. i 2002. godine, kada je Gaza igrao poslednje godine vrhunskog fudbala, noseći dres Evertona, u kojem je Runi tek uplovljavao u profesionalne vode.

"Dok sam bio u Evertonu, često sam išao na utakmice omladinskog tima (do 19 godina), koji je igrao pre nas. Mislim da je tada Kolin Harvi bio njihov trener... Jednom prilikom rekao mi je da obratim pažnju na klinca koji ima samo 14 godina, a igra za omladince", prisetio se Gaskojn u razgovoru za "Soccer AM".

Naravno, taj klinac je bio Vejn Runi.

"Ušao je dvadesetak minuta pre kraja, dok su gubili 0:1 i postigao dva sjajna gola. Pomislio sam 'kakav igrač, ovaj će sigurno biti dobar'", procenio je tada Gaskojn i nije pogrešio.

Posle utakmice, rešio je da čestita mladim fudbalerima na pobedi.

"Otišao sam u svlačionicu da ih pohvalim i pošto sam imao 40 funti u džepu, pitao sam ih da li neko izlazi uveče u provod. Javio se Vejn Runi, tako da sam mu dao taj novac i rekao mu da kupi sebi i drugarima koje pivo. Tada sam shvatio da će biti vrhunski fudbaler, pokazao je potencijal", prepričao je Gaza i u svom stilu dodao:

"Nikada mi nije vratio tih 40 funti, a gledajući sa današnje tačke, duguje mi 1.2 miliona".

Komentari / 0

Ostavite komentar