Никола Шаиновић од сриједе на слободи

Никола Шаиновић, бивши потпредсједник Владе СРЈ, враћа се у сриједу увече у Београд, послије одслужења двије трећине казне, сазнају "Вечерње новости".

Србија 22.08.2015 | 21:20
Никола Шаиновић од сриједе на слободи

Шаиновић је одслужио двије трећине 18-годишње казне у затвору у Шведској.Првостепеном пресудом 2009. године осуђен је на 22 године затвора због ратних злочина почињених на КиМ, али му је у жалбеном поступку казна смањена на 18.

Његов бранилац Тома Фила током цијелог поступка покушавао је да докаже да Шаиновић није могао бити најближи Милошевићу, ни по "командној" одговорности, ни иначе, јер је све вријеме бомбардовања 1999. уз Милошевића био тадашњи предсједник Србије Милан Милутиновић.

Осим тога, Шаиновић у то време није чак ни био на Косову. У то да је пресуда погрешна, успио је да убиједи двојицу од петорице чланова судског вијећа. Један је сматрао да Шаиновић није крив, а други да пресуда треба да гласи другачије.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Примјерно владање

22.08.2015 19:33

То је услов да се иде ван раније. Моје комсије су бивси робијаси- разне ствари. Момак из Уругваја је то у прелазном стану. Једино ја нисам била у затвору. Ваљда су одлуцили да ми веце робије не треба него да вуцем два старца малтене сваки дан. Ако један дан прескоци други надокнади. Тако он иде куци и ниста висе није као сто је било. Остане сломљен цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

23.08.2015 08:27

Мозда сам ја глуп али стварно не знам ста је писац хтио реци.

Name

Рајко и Лепа

23.08.2015 09:55

Писац је хтио са овим да казе да овај Шаиновић поред пресуде није крив ...

ОДГОВОРИТЕ