Nikola Šainović od srijede na slobodi

Nikola Šainović, bivši potpredsjednik Vlade SRJ, vraća se u srijedu uveče u Beograd, poslije odsluženja dvije trećine kazne, saznaju "Večernje novosti".

Srbija 22.08.2015 | 21:20
Nikola Šainović od srijede na slobodi

Šainović je odslužio dvije trećine 18-godišnje kazne u zatvoru u Švedskoj.Prvostepenom presudom 2009. godine osuđen je na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih na KiM, ali mu je u žalbenom postupku kazna smanjena na 18.

Njegov branilac Toma Fila tokom cijelog postupka pokušavao je da dokaže da Šainović nije mogao biti najbliži Miloševiću, ni po "komandnoj" odgovornosti, ni inače, jer je sve vrijeme bombardovanja 1999. uz Miloševića bio tadašnji predsjednik Srbije Milan Milutinović.

Osim toga, Šainović u to vreme nije čak ni bio na Kosovu. U to da je presuda pogrešna, uspio je da ubijedi dvojicu od petorice članova sudskog vijeća. Jedan je smatrao da Šainović nije kriv, a drugi da presuda treba da glasi drugačije.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Primjerno vladanje

22.08.2015 19:33

To je uslov da se ide van ranije. Moje komsije su bivsi robijasi- razne stvari. Momak iz Urugvaja je to u prelaznom stanu. Jedino ja nisam bila u zatvoru. Valjda su odlucili da mi vece robije ne treba nego da vucem dva starca maltene svaki dan. Ako jedan dan preskoci drugi nadoknadi. Tako on ide kuci i nista vise nije kao sto je bilo. Ostane slomljen covjek.

ODGOVORITE
Name

Filip

23.08.2015 08:27

Mozda sam ja glup ali stvarno ne znam sta je pisac htio reci.

Name

Rajko i Lepa

23.08.2015 09:55

Pisac je htio sa ovim da kaze da ovaj Šainović pored presude nije kriv ...

ODGOVORITE