Сале одвео "Орлове" у Тел Авив

Кошаркаши Србије отпутовали су на двомеч са селекцијом Израела.

Кошарка 21.08.2015 | 22:20
Сале одвео "Орлове" у Тел Авив

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у Тел Авив, где ће током викенда одиграти две утакмице против домаће селекције Изреала у склопу припрема за Еуробаскет 2015.

Првобитно је било планирано да се у Тел Авиву, одигра турнир на коме би поред домаће и селекције Србије учестовала и Украјина, али је та репрезентација у последњем тренутку отказала учешће.

Због тога ће изабраници Саше Ђорђевића одиграти два сусрета против селекције Израела - први у суботу од 19:30 часова, а други у недељу од 18:40 сати.

Дан након тога "орлови" ће отићи на излет у Јерусалим, а у уторак летом из Тел Авива путују у Загреб, одакле ће у Љубљану на дуел са селекцијом Словеније.

Селектор Александар Ђорђевић непосредно пред пут за Израел скратио је списак кандидата за Еуробаскет, па је у Тел Авив повео 14 играча који су остали у конкуренцији. То су Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Дангубић, Немања Бјелица, Зоран Ерцег, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић и Никола Милутинов.

Селектор Србије могао би већ после мечева у Тел Авиву да објави коначан списак од 12 играча који ће путовати на Еуробаскет.

Србија је до сада одиграла шест контролних утакмица у склопу припрема за Европско првенство, од којих је добила пет.

"Орлови" су победили Мађарску у Крањској Гори (81:61), Француску (73:63) у Београду, као и Кину (95:55) и Русију два пута, у Лиону (75:56) и на Аћибадем трофеју Београда (95:61), док су једини пораз (65:78) претрпели од Француске у Нансију.

Селекција Србије наступаће на Еуробаскету у групи Б, у Берлину, са селекцијама Шпаније, Исланда, Немачке, Турске и Италије.

Еуробаскет се игра од 5. до 20. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар