Sale odveo "Orlove" u Tel Aviv

Košarkaši Srbije otputovali su na dvomeč sa selekcijom Izraela.

Košarka 21.08.2015 | 22:20
Sale odveo "Orlove" u Tel Aviv

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Tel Aviv, gde će tokom vikenda odigrati dve utakmice protiv domaće selekcije Izreala u sklopu priprema za Eurobasket 2015.

Prvobitno je bilo planirano da se u Tel Avivu, odigra turnir na kome bi pored domaće i selekcije Srbije učestovala i Ukrajina, ali je ta reprezentacija u poslednjem trenutku otkazala učešće.

Zbog toga će izabranici Saše Đorđevića odigrati dva susreta protiv selekcije Izraela - prvi u subotu od 19:30 časova, a drugi u nedelju od 18:40 sati.

Dan nakon toga "orlovi" će otići na izlet u Jerusalim, a u utorak letom iz Tel Aviva putuju u Zagreb, odakle će u Ljubljanu na duel sa selekcijom Slovenije.

Selektor Aleksandar Đorđević neposredno pred put za Izrael skratio je spisak kandidata za Eurobasket, pa je u Tel Aviv poveo 14 igrača koji su ostali u konkurenciji. To su Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Selektor Srbije mogao bi već posle mečeva u Tel Avivu da objavi konačan spisak od 12 igrača koji će putovati na Eurobasket.

Srbija je do sada odigrala šest kontrolnih utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, od kojih je dobila pet.

"Orlovi" su pobedili Mađarsku u Kranjskoj Gori (81:61), Francusku (73:63) u Beogradu, kao i Kinu (95:55) i Rusiju dva puta, u Lionu (75:56) i na Aćibadem trofeju Beograda (95:61), dok su jedini poraz (65:78) pretrpeli od Francuske u Nansiju.

Selekcija Srbije nastupaće na Eurobasketu u grupi B, u Berlinu, sa selekcijama Španije, Islanda, Nemačke, Turske i Italije.

Eurobasket se igra od 5. do 20. septembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar