Фотографија тајфуна од које ће вам стати дах

Два тајфуна која су тренутно формирана изнад Пацифика изгледају апсолутно феноменално, посебно када се погледају сателитски снимци.

Свијет 21.08.2015 | 11:15
Фотографија тајфуна од које ће вам стати дах

Јапански метеоролошки сателит Химаwари-8 направио је феноменалне фотографије супер тајфуна Атсани и тајфуна Гони у тренуцима када су већ формирани изнад Пацифика те када почињу да добијају на интензитету.

Обе олује још увек су изнад Пацифика и тренутно не прете копну, али би у наредним данима тајфуни могли да погоде подручје југоситочне Азије.



На сателитским снимцима види се да су тајфуни прилично велики и да су већ по интензитету једнаки урагану пете категорије.

Према тренутним прогнозама супер тајфун Атсани кретаће се према Јапану, али ће пре самог јапанског копна скренути. С друге стране, Гони ће вероватно погодити подручје Тајвана, као и јапанско острво Шикоку које је ове године већ било сведок сличних олуја.

Према извештајима метеоролога тајфун Гони доноси ветрове који дувају брзином од 132 километара на сат, док супер тајфун Атсани доноси ветрове брзине 155 метара на сат.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар