Fotografija tajfuna od koje će vam stati dah

Dva tajfuna koja su trenutno formirana iznad Pacifika izgledaju apsolutno fenomenalno, posebno kada se pogledaju satelitski snimci.

Svijet 21.08.2015 | 11:15
Fotografija tajfuna od koje će vam stati dah

Japanski meteorološki satelit Himawari-8 napravio je fenomenalne fotografije super tajfuna Atsani i tajfuna Goni u trenucima kada su već formirani iznad Pacifika te kada počinju da dobijaju na intenzitetu.

Obe oluje još uvek su iznad Pacifika i trenutno ne prete kopnu, ali bi u narednim danima tajfuni mogli da pogode područje jugositočne Azije.



Na satelitskim snimcima vidi se da su tajfuni prilično veliki i da su već po intenzitetu jednaki uraganu pete kategorije.

Prema trenutnim prognozama super tajfun Atsani kretaće se prema Japanu, ali će pre samog japanskog kopna skrenuti. S druge strane, Goni će verovatno pogoditi područje Tajvana, kao i japansko ostrvo Šikoku koje je ove godine već bilo svedok sličnih oluja.

Prema izveštajima meteorologa tajfun Goni donosi vetrove koji duvaju brzinom od 132 kilometara na sat, dok super tajfun Atsani donosi vetrove brzine 155 metara na sat.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar