Гетлин: Не судите о мени по допингу!

Амерички спринтер Џастин Гетлин рекао је да о њему не треба судити по суспензијама због допинга, већ по резултатима које је остварио током каријере.

Остали спортови 21.08.2015 | 14:20
Гетлин: Не судите о мени по допингу!

Гетлин је ове године најбржи човек света у тркама на 100 и 200 метара и многи га сматрају једним од фаворита за победе у тим дисциплинама на предстојећем Светском првенству у Пекингу, пошто светски рекордер и вишеструки олимпијски шампион Јамајчанин Јусеин Болт има проблема са повредом карлице.

Гетлин је од 2013. године непоражен на 100 и 200 метара, укупно у 27 трка.

Он је четири године суспендован због допинга. У нормалним околностима после другог позитивног допинг теста, 2006. године, Гетлин би добио доживотну супензију, али је после сарадње са антидопинг званичницима добио само четири године.

"Ја сам више од те четири године. Ја сам много више од две суспензије. Много сам постигао пре тога, а много и после те казне", рекао је Гетлин, пренели су британски медији.

Гетлин је рекао да се не сматра варалицом и додао да је први пут био позитиван због једног лека који је узимао годинама, а други пут јер му је масер у ноге утрљао крему тестостерона.

Многи љубитељи атлетике ће трку Гетлина и Болта видети као "борбу добра и зла", пошто Болт, који никада није пао на допинг тесту, представља најбоље из спорта.

"Заиста ме није брига шта мисле. Ја сам тркач, као и он. Не постоје добри или лоши тркачи. Ми смо само тркачи. Нико не покушава да преузме свет. Нико не покушава да разнесе свет", рекао је Гетлин.

"Медаља неће бити уручена свима. Она ће бити уручена једној особи, шампиону", додао је 33-годишњи Гетлин.

Гетлин је до сада само једном у седам трка победио Болта. Амерички спринтер рекао је да сваки такмичар мора да буде најспремнији и пружи максимум како би победио Болта, који се ове године није много такмичио због повреда.

"На папиру, ја сам у животној форми и спреман сам да урадим све што је потребно", рекао је Гетлин.

Гетлин је ове године остварио најбоље резултате у каријери, на 100 метара трчао је 9,74 секунде, а на 200 метара 19,57. Болт је светски рекордер у тим дисциплинама резултатима од 9,58 секунди, односно 19,19 секунди.

Американац је рекао да ће у Пекингу обојица бити под великим притиском.

"Мислим да би људи рекли да је Болт под већим притиском. Он има велики низ победа, али у исто време и ја имам много тога да докажем и много ствари да урадим. Мислим да смо под истим притиском", рекао је Гетлин и додао да би освајање златне медаље 10 година после првог злата на СП било важније од победе над Болтом.

"Морате да победите све противнике како бисте освојили златну медаљу. Мислим да моји најбољи резултати долазе", рекао је Гетлин.

Светско атлетско првенство одржаће се од 22. до 30. августа у Пекингу.

Коментари / 0

Оставите коментар