Јоветић: Вратиће се Интер у ЛШ!

Фудбалер Интера Стеван Јоветић изјавио је да верује да ће његова екипа ове сезоне освојити једно од прва три места у Серији А и вратити се у Лигу шампиона.

Фудбал 22.08.2015 | 21:00
Јоветић: Вратиће се Интер у ЛШ!

Троструки европски првак није играо у Лиги шампиона још од сезоне 2011/2012, када га је елиминисао Олимпик из Марсеја у осмини финала.

У последње четири сезоне Интер није успевао да се пласира у најелитније европско такмичење,пошто је сезону завршавао на шетом, деветом, петом и осмом месту, а доминацију у Серији А преузео је Јувентус.

“Мислим да можемо да се пласирамо међу три најбоља тима. У италијанској лиги има много добрих екипа, али ми имамо јак тим”, рекао је Јоветић.

Јоветић је крајем јула из Манчестер Ситија прешао на 18-месечну позајмицу у Интер. Црногорски репрезентативац није успео да се избори за место у тиму Ситија, у који је прешао из Фиорентине 2013. године.

“У фудбалу увек постоји притисак. Осетио сам га у сваком клубу, али концентришем се да одиграм добро. Мислим да притисак увећава мотивацију. Упркос тешкоћама у Енглеској, то је било важно искуство и сада сам зрелији”, рекао је Јоветић, “У почетку сам у Ситију имао неколико повреда, а када сам играо добро, увек ме је менаџер мењао. Када сам изостављен из екипе за Лигу шампиона, знао сам да је време да променим клуб”.

Интер је пре почетка сезоне у италијанском првенству поражен у пет пријатељских мечева од Бајерна, Милана, Реала, Галатасараја и АЕК-а, и није постигао ниједан гол, а Јоветић је рекао да није забринут због тога.

“Добро смо тренирали и све пријатељске утакмице су нам помогле, упркос резултатима. Спремни смо за почетак првенства”, додао је Јоветић, “Разговарао сам са тренером Робертом Манчинијем, могу да играм на неколико позиција у тиму. Не желим да прогнозирам колико ћу постићи голова, али сигуран сам да ће их бити много, као и асистенција”.

Коментари / 0

Оставите коментар