Jovetić: Vratiće se Inter u LŠ!

Fudbaler Intera Stevan Jovetić izjavio je da veruje da će njegova ekipa ove sezone osvojiti jedno od prva tri mesta u Seriji A i vratiti se u Ligu šampiona.

Fudbal 22.08.2015 | 21:00
Jovetić: Vratiće se Inter u LŠ!

Trostruki evropski prvak nije igrao u Ligi šampiona još od sezone 2011/2012, kada ga je eliminisao Olimpik iz Marseja u osmini finala.

U poslednje četiri sezone Inter nije uspevao da se plasira u najelitnije evropsko takmičenje,pošto je sezonu završavao na šetom, devetom, petom i osmom mestu, a dominaciju u Seriji A preuzeo je Juventus.

“Mislim da možemo da se plasiramo među tri najbolja tima. U italijanskoj ligi ima mnogo dobrih ekipa, ali mi imamo jak tim”, rekao je Jovetić.

Jovetić je krajem jula iz Mančester Sitija prešao na 18-mesečnu pozajmicu u Inter. Crnogorski reprezentativac nije uspeo da se izbori za mesto u timu Sitija, u koji je prešao iz Fiorentine 2013. godine.

“U fudbalu uvek postoji pritisak. Osetio sam ga u svakom klubu, ali koncentrišem se da odigram dobro. Mislim da pritisak uvećava motivaciju. Uprkos teškoćama u Engleskoj, to je bilo važno iskustvo i sada sam zreliji”, rekao je Jovetić, “U početku sam u Sitiju imao nekoliko povreda, a kada sam igrao dobro, uvek me je menadžer menjao. Kada sam izostavljen iz ekipe za Ligu šampiona, znao sam da je vreme da promenim klub”.

Inter je pre početka sezone u italijanskom prvenstvu poražen u pet prijateljskih mečeva od Bajerna, Milana, Reala, Galatasaraja i AEK-a, i nije postigao nijedan gol, a Jovetić je rekao da nije zabrinut zbog toga.

“Dobro smo trenirali i sve prijateljske utakmice su nam pomogle, uprkos rezultatima. Spremni smo za početak prvenstva”, dodao je Jovetić, “Razgovarao sam sa trenerom Robertom Mančinijem, mogu da igram na nekoliko pozicija u timu. Ne želim da prognoziram koliko ću postići golova, ali siguran sam da će ih biti mnogo, kao i asistencija”.

Komentari / 0

Ostavite komentar