Јуве већ потрошио 114 милиона, а гдје је Дракслер?!

Финалиста Лиге шампиона довео је 26 милиона евра вредно појачање из Порта, док се спрема да Шалкеу плати 30 за везисту.

Фудбал 22.08.2015 | 20:40
Јуве већ потрошио 114 милиона, а гдје је Дракслер?!

За сада, Јувентус је у првом прелазном року после одбране титуле у Серији А и пласмана у Лиги шампиона потрошио – 114 милиона евра.

А, "Стара дама" је у јеку преговора са Шалкеом око преласка везисте Јулијана Дракслера, за ког је наводно неопходно платити 20 милиона евра и понудити још 10 касније, у зависности од учинка младог аса.

Порто је данас потврдио да је Алекс Сандро, 24-годишњи леви бек "змајева", постао нови фудбалер Јувентуса и други најскупље плаћени играч тог клуба у овом прелазном року, после Паула Дибале на којем је Палермо зарадио 32 милиона евра.

Јуве је, подсећамо, довео и Марија Манџукића из Атлетико Мадрида за 19, Симонеа Зазу из Сасуола за 19 и откупио уговор Роберта Переире из Удинезеа за 14 милиона, уз још неколико "ситних" трансакција везаних за младе играче и дељење њихових уговора на "50-50" за другим клубовима.

Укупно – 114 милиона евра.

Међутим, захваљујући пре свега трансферу Артура Видала у Бајерн, вредног 37 милиона евра (а у будућности можда и целих 40), Јувентус је за сада у минусу "само" 45,6 милиона евра. Анђело Огбона продат је Вест Хему за 11, Доменико Берарди Сасуолу за 10, Карлос Тевез Боки Јуниорс за 6,5, Фредерик Соренсен завршио је у Келну за два, колико је и Палермо платио Едоарда Голданигу.

Андреа Пирло, уз још неколицину мање познатих играча, отишао је из клуба без обештећења.

Да не занемаримо фабрику Порто, која је овог лета остала без оба бека, и десног (Данила) и левог (Алекса Сандра). Данило је отишао у Реал за 31,5, а Сандро у Јуве за 26 милиона евра. Укупно - 57,5 милиона евра. За бекове.

Коментари / 0

Оставите коментар