Juve već potrošio 114 miliona, a gdje je Draksler?!

Finalista Lige šampiona doveo je 26 miliona evra vredno pojačanje iz Porta, dok se sprema da Šalkeu plati 30 za vezistu.

Fudbal 22.08.2015 | 20:40
Juve već potrošio 114 miliona, a gdje je Draksler?!

Za sada, Juventus je u prvom prelaznom roku posle odbrane titule u Seriji A i plasmana u Ligi šampiona potrošio – 114 miliona evra.

A, "Stara dama" je u jeku pregovora sa Šalkeom oko prelaska veziste Julijana Drakslera, za kog je navodno neophodno platiti 20 miliona evra i ponuditi još 10 kasnije, u zavisnosti od učinka mladog asa.

Porto je danas potvrdio da je Aleks Sandro, 24-godišnji levi bek "zmajeva", postao novi fudbaler Juventusa i drugi najskuplje plaćeni igrač tog kluba u ovom prelaznom roku, posle Paula Dibale na kojem je Palermo zaradio 32 miliona evra.

Juve je, podsećamo, doveo i Marija Mandžukića iz Atletiko Madrida za 19, Simonea Zazu iz Sasuola za 19 i otkupio ugovor Roberta Pereire iz Udinezea za 14 miliona, uz još nekoliko "sitnih" transakcija vezanih za mlade igrače i deljenje njihovih ugovora na "50-50" za drugim klubovima.

Ukupno – 114 miliona evra.

Međutim, zahvaljujući pre svega transferu Artura Vidala u Bajern, vrednog 37 miliona evra (a u budućnosti možda i celih 40), Juventus je za sada u minusu "samo" 45,6 miliona evra. Anđelo Ogbona prodat je Vest Hemu za 11, Domeniko Berardi Sasuolu za 10, Karlos Tevez Boki Juniors za 6,5, Frederik Sorensen završio je u Kelnu za dva, koliko je i Palermo platio Edoarda Goldanigu.

Andrea Pirlo, uz još nekolicinu manje poznatih igrača, otišao je iz kluba bez obeštećenja.

Da ne zanemarimo fabriku Porto, koja je ovog leta ostala bez oba beka, i desnog (Danila) i levog (Aleksa Sandra). Danilo je otišao u Real za 31,5, a Sandro u Juve za 26 miliona evra. Ukupno - 57,5 miliona evra. Za bekove.

Komentari / 0

Ostavite komentar