Јоаникије честитао славу умјесто Григорија

Прослава Крсне славе града и саборног храма Светог Преображења Господњег у Требињу завршена је празничним богослужењем, свечаном литијом улицама града и концертом Жељка Самараџића.

Република Српска 20.08.2015 | 22:46
Јоаникије честитао славу умјесто Григорија

За разлику од претходне двије године када су у Требињу славу града и Саборног храма одвојенио прослављали градска управа и Епархија захумско-херцеговачка и приморска, овај пут велики празник центра источне Херцеговине прословљен је заједнички. Томе су се свакако највише обрадовали грађани Требиња, којима је раније празник честитао владика Григорије са својим гостима с једног, а градоначелник Славко Вучуревић с другог мјеста.

То је ове године требало бити промјењо, протоколом је било предвиђено да се владика Григорије и Славко Вучуревић окупљеним обрате са централног градско Трга, што је и учинио градаоначелник Требиње, али не и владика захумско-херцеговачки и приморски умјесто којег је честитку упутио епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

„Зато када говоримо о преображају сигурно треба гледати у себе, око себе и изнад себе. Овдје не мислим на небо са кога нам је Господ подарио свијетлост него на силу државе и власти, њене институције, које никако не могу да науче како се служи народу и ради у интересу народа“, рекао је присутним Вучуревић.

„Нека Господ излије своју милост и своју свијетлост. Нека нас просвијетли својом истином, оснажи својом благодатћу, укријепи наше руке да чинимо добро, да излије своју љубав у наша срца да би те љубави Божије, правде истине и свијетлости било што више у нама“ навео је између осталог епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

А празник Преображање Господњег донио је велику радост како грађанима Требиња тако и њиховим бројним гостима са свих страна.

Свечаној литији улицама Требиња присуствовало је више хиљада људи, који су након шетње улицама града уживали у концерту Жељка Самарџића.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

киза

20.08.2015 14:57

Цовек је најмање владика од сада га зовемо бизнис-мен

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрцан

20.08.2015 16:33

Владика није народни и да слузи народу ,вец власцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тилава

20.08.2015 21:45

Григорије се припрема за трон митрополита у Сарајеву. Али, отегло се нешто. Малтене као Ђекна што је некад била, и још што је. Нису чиста посла, али народ се навикао, огуглао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

21.08.2015 08:50

Нека га пријатељ Додик постави за премијера, у све се висе петља него у слузење народу и богу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

21.08.2015 10:27

Григорија да Додик именује за граднацелника јер се он бави свим и свацим само најмање са оним цим се представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђак

21.08.2015 14:46

Све вам је добро у Херцеговини од вина народа и Цркве која је прва институција и духовни вођа.Молите се Богу и Светом Сави да Вам Госопд подари благослов.

ОДГОВОРИТЕ