Joanikije čestitao slavu umjesto Grigorija

Proslava Krsne slave grada i sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju završena je prazničnim bogosluženjem, svečanom litijom ulicama grada i koncertom Željka Samaradžića.

Republika Srpska 20.08.2015 | 22:46
Joanikije čestitao slavu umjesto Grigorija

Za razliku od prethodne dvije godine kada su u Trebinju slavu grada i Sabornog hrama odvojenio proslavljali gradska uprava i Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska, ovaj put veliki praznik centra istočne Hercegovine proslovljen je zajednički. Tome su se svakako najviše obradovali građani Trebinja, kojima je ranije praznik čestitao vladika Grigorije sa svojim gostima s jednog, a gradonačelnik Slavko Vučurević s drugog mjesta.

To je ove godine trebalo biti promjenjo, protokolom je bilo predviđeno da se vladika Grigorije i Slavko Vučurević okupljenim obrate sa centralnog gradsko Trga, što je i učinio gradaonačelnik Trebinje, ali ne i vladika zahumsko-hercegovački i primorski umjesto kojeg je čestitku uputio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

„Zato kada govorimo o preobražaju sigurno treba gledati u sebe, oko sebe i iznad sebe. Ovdje ne mislim na nebo sa koga nam je Gospod podario svijetlost nego na silu države i vlasti, njene institucije, koje nikako ne mogu da nauče kako se služi narodu i radi u interesu naroda“, rekao je prisutnim Vučurević.

„Neka Gospod izlije svoju milost i svoju svijetlost. Neka nas prosvijetli svojom istinom, osnaži svojom blagodatću, ukrijepi naše ruke da činimo dobro, da izlije svoju ljubav u naša srca da bi te ljubavi Božije, pravde istine i svijetlosti bilo što više u nama“ naveo je između ostalog episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

A praznik Preobražanje Gospodnjeg donio je veliku radost kako građanima Trebinja tako i njihovim brojnim gostima sa svih strana.

Svečanoj litiji ulicama Trebinja prisustvovalo je više hiljada ljudi, koji su nakon šetnje ulicama grada uživali u koncertu Željka Samardžića.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kiza

20.08.2015 14:57

Covek je najmanje vladika od sada ga zovemo biznis-men

ODGOVORITE
Name

drcan

20.08.2015 16:33

Vladika nije narodni i da sluzi narodu ,vec vlascu.

ODGOVORITE
Name

Tilava

20.08.2015 21:45

Grigorije se priprema za tron mitropolita u Sarajevu. Ali, oteglo se nešto. Maltene kao Đekna što je nekad bila, i još što je. Nisu čista posla, ali narod se navikao, oguglao.

ODGOVORITE
Name

dott

21.08.2015 08:50

Neka ga prijatelj Dodik postavi za premijera, u sve se vise petlja nego u sluzenje narodu i bogu.

ODGOVORITE
Name

Stevan

21.08.2015 10:27

Grigorija da Dodik imenuje za gradnacelnika jer se on bavi svim i svacim samo najmanje sa onim cim se predstavlja.

ODGOVORITE
Name

Ђак

21.08.2015 14:46

Све вам је добро у Херцеговини од вина народа и Цркве која је прва институција и духовни вођа.Молите се Богу и Светом Сави да Вам Госопд подари благослов.

ODGOVORITE