Болт: Само се прича допинг, допинг, допинг...!!!

Јамајчанину Усеину Болту досадиле приче о допингу пред почетак Светског првенства у Пекингу...

Остали спортови 21.08.2015 | 10:20
Болт: Само се прича допинг, допинг, допинг...!!!

Претходних недеља у вестима из атлетике претежно доминира прича о допингу, па се неки спортисти чак питају да ли је заиста у питању борба против ове велике опасности по атлетику заиста основана, или је у ствари то "политикантска предигра" за изборе у Међународној атлетској федерацији (ИААФ).

ИААФ се последњих недеља суочава са са допинг скандалима, а најновији је случај 28 атлетичара за које је накнадном анализом утврђено да су били позитивни на првенствима света 2005. и 2007. Најпознатијем атлетичару данашњице и најбржем човеку на свету мука је од ове приче пред Светско првенство.

"Приче о допингу заиста заузимају централно место. Све што слушам последњих пар недеља је допинг, допинг, допинг. Већина питања која се постављају тичу се допинга, што сматрам тужним", рекао је Болт, а преноси агенција АФП.

Он је нагласио да борба против допинга зависи искључиво од спортиста и њихове спремности да само истрајним радом дођу до врхунских резултата.

"Мислим да сви атлетичари треба пре свега да буду одговорни за своје поступке, како би помогли у спашавању спорта и показали да се врхунски резултати могу остваривати без допинга", рекао је Болт.

Славни Јамајчанин стартује на шампионату света у суботу у квалификацијама на 100 метара, у дисциплини у којој брани титулу.

"Имам велико поверење у тренера Глена Миллса и убеђен сам да ћу бити у правој форми", рекао је Болт и додао да га посебно инспиришу дивна сећања на Пекингу од пре седам година.

Првенство света у Пекингу одржава се од 22. до 30. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар