Bolt: Samo se priča doping, doping, doping...!!!

Jamajčaninu Useinu Boltu dosadile priče o dopingu pred početak Svetskog prvenstva u Pekingu...

Ostali sportovi 21.08.2015 | 10:20
Bolt: Samo se priča doping, doping, doping...!!!

Prethodnih nedelja u vestima iz atletike pretežno dominira priča o dopingu, pa se neki sportisti čak pitaju da li je zaista u pitanju borba protiv ove velike opasnosti po atletiku zaista osnovana, ili je u stvari to "politikantska predigra" za izbore u Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF).

IAAF se poslednjih nedelja suočava sa sa doping skandalima, a najnoviji je slučaj 28 atletičara za koje je naknadnom analizom utvrđeno da su bili pozitivni na prvenstvima sveta 2005. i 2007. Najpoznatijem atletičaru današnjice i najbržem čoveku na svetu muka je od ove priče pred Svetsko prvenstvo.

"Priče o dopingu zaista zauzimaju centralno mesto. Sve što slušam poslednjih par nedelja je doping, doping, doping. Većina pitanja koja se postavljaju tiču se dopinga, što smatram tužnim", rekao je Bolt, a prenosi agencija AFP.

On je naglasio da borba protiv dopinga zavisi isključivo od sportista i njihove spremnosti da samo istrajnim radom dođu do vrhunskih rezultata.

"Mislim da svi atletičari treba pre svega da budu odgovorni za svoje postupke, kako bi pomogli u spašavanju sporta i pokazali da se vrhunski rezultati mogu ostvarivati bez dopinga", rekao je Bolt.

Slavni Jamajčanin startuje na šampionatu sveta u subotu u kvalifikacijama na 100 metara, u disciplini u kojoj brani titulu.

"Imam veliko poverenje u trenera Glena Millsa i ubeđen sam da ću biti u pravoj formi", rekao je Bolt i dodao da ga posebno inspirišu divna sećanja na Pekingu od pre sedam godina.

Prvenstvo sveta u Pekingu održava se od 22. do 30. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar