Новицки: За Немачку и са 50!

Неуморни Немац спреман за Еуробаскет. Пола у шали, а пола у збиљи каже да ће играти и Олимпијске игре за девет година.

Кошарка 20.08.2015 | 18:20
Новицки: За Немачку и са 50!

Дирк Новицки и у 37-ој години игра невероватно. Иако се у последње три сезоне два пута спустио испод његових стандардних 20 и више поена по мечу, и даље је невероватно битан играч за Далас Мавериксе. Постао је легенда ове франшизе играјући за њих последњих 17 сезона, а овог лета играће и за репрезентацију Немачке на Еуробаскету.

То је изненадило многе, пре свега због Дирковог годишта, који ће своје тело тако додатно оптеретити пред нову сезону НБА.

Репрезентација Немачке ће за викенд одиграти „Беко Суперкуп“ у Хамбургу, што ће им бити једна од највећих провера пред Европско првенство. На турниру учествују Летонија, Турска и Пољска.

Пошто је Хамбург кандидат за домаћина Олимпијских игара 2024. године, био је згодан тренутак да новинари упитају Новицког, да ли му је Еуробаскет 2015. последњи наступ у дресу Немачке?

"Хамбург је прелеп град, прави спортски, било би сјајно да добију организацију Олимпијских игара. Ако Хамбург победи играћу и 2024. године. Ма играћу и са 50 година!", нашалио се Новицки.

Немачка се на Еуробаскету налази у групи са Исландом, Турском, Шпанијом, Италијом и Србијом, па се надамо да ће се неуморни Дирк Новицки до 6. септембра, када игра са нашом репрезентацијом, бар мало уморити.

Коментари / 0

Оставите коментар