Novicki: Za Nemačku i sa 50!

Neumorni Nemac spreman za Eurobasket. Pola u šali, a pola u zbilji kaže da će igrati i Olimpijske igre za devet godina.

Košarka 20.08.2015 | 18:20
Novicki: Za Nemačku i sa 50!

Dirk Novicki i u 37-oj godini igra neverovatno. Iako se u poslednje tri sezone dva puta spustio ispod njegovih standardnih 20 i više poena po meču, i dalje je neverovatno bitan igrač za Dalas Maverikse. Postao je legenda ove franšize igrajući za njih poslednjih 17 sezona, a ovog leta igraće i za reprezentaciju Nemačke na Eurobasketu.

To je iznenadilo mnoge, pre svega zbog Dirkovog godišta, koji će svoje telo tako dodatno opteretiti pred novu sezonu NBA.

Reprezentacija Nemačke će za vikend odigrati „Beko Superkup“ u Hamburgu, što će im biti jedna od najvećih provera pred Evropsko prvenstvo. Na turniru učestvuju Letonija, Turska i Poljska.

Pošto je Hamburg kandidat za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, bio je zgodan trenutak da novinari upitaju Novickog, da li mu je Eurobasket 2015. poslednji nastup u dresu Nemačke?

"Hamburg je prelep grad, pravi sportski, bilo bi sjajno da dobiju organizaciju Olimpijskih igara. Ako Hamburg pobedi igraću i 2024. godine. Ma igraću i sa 50 godina!", našalio se Novicki.

Nemačka se na Eurobasketu nalazi u grupi sa Islandom, Turskom, Španijom, Italijom i Srbijom, pa se nadamo da će se neumorni Dirk Novicki do 6. septembra, kada igra sa našom reprezentacijom, bar malo umoriti.

Komentari / 0

Ostavite komentar