Заробили Ђинђићевог тјелохранитеља у Либији

Он је у јако тешком стању. Каже да је смршао 20 килограма и да 5 месеци није видео сунце. Прво ме је питао зашто је заточен. Нисам знала шта да му кажем јер ни ја не знам - каже његова супруга Весна.

Свијет 20.08.2015 | 10:30
Заробили Ђинђићевог тјелохранитеља у Либији

Бивши телохранитељ убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића Срђан Бабић већ пет месеци је заробљен у Либији од стране исламистичке милиције “Ел Мајд”, под нејасним околностима!

За њега није тражен никакав новчани откуп, нити је оптужен за било какво кривично дело, а и даље је у заробљеништву.

Када је Бабић приведен, речено му је да је то “због његове безбедности”, а од тада је пет месеци заточен, а тек прексиноћ му је омогућен контакт с породицом.

Бабић је јавности у Србији познат као човек који на једином снимку после атентата на Ђинђића зауставља аутомобиле у Немањиној улици како би смртно страдали премијер брзо био превезен у Ургентни центар. После убиства радио је у МУП-у Србије и Жандармерији, одакле је отпуштен након смене Горана Радосављевића Гурија. 

У Либији је радио као тим лидер у француској компанији “АСП” која се бави обезбеђењем и логистичком подршком дипломатским мисијама, међународним организацијама, као и нафтним компанијама, а радио је и у менаџмент тиму који је обезбеђивао италијанску нафтну компанију ЕНИ у Либији.

Његова супруга Весна и син Страхиња пет месеци живе у страху, а како кажу за “Политику” – помишљали су и да је убијен.

Он је у јако тешком стању. Каже да је смршао 20 килограма и да 5 месеци није видео сунце. Држе га у соби без светла и ваздуха. Прво ме је питао зашто је заточен. Нисам знала шта да му кажем јер ни ја не знам – каже Весна Бабић, која додаје да се за помоћ обратила и премијеру Србије Александру Вучићу, као и да очекује ефикаснију реакцију државе како би јој помогла да се њен супруг нађе на слободи.

Извор: Телеграф

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан БЛ

20.08.2015 09:21

Сви се обрацају Вуцицу, а он је задња адреса која мозе некоме помоци, па ни себи јадан не мозе помоци.

ОДГОВОРИТЕ