Zarobili Đinđićevog tjelohranitelja u Libiji

On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da 5 meseci nije video sunce. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam - kaže njegova supruga Vesna.

Svijet 20.08.2015 | 10:30
Zarobili Đinđićevog tjelohranitelja u Libiji

Bivši telohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Srđan Babić već pet meseci je zarobljen u Libiji od strane islamističke milicije “El Majd”, pod nejasnim okolnostima!

Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za bilo kakvo krivično delo, a i dalje je u zarobljeništvu.

Kada je Babić priveden, rečeno mu je da je to “zbog njegove bezbednosti”, a od tada je pet meseci zatočen, a tek preksinoć mu je omogućen kontakt s porodicom.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Posle ubistva radio je u MUP-u Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smene Gorana Radosavljevića Gurija. 

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji “ASP” koja se bavi obezbeđenjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je obezbeđivao italijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Strahinja pet meseci žive u strahu, a kako kažu za “Politiku” – pomišljali su i da je ubijen.

On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da 5 meseci nije video sunce. Drže ga u sobi bez svetla i vazduha. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam – kaže Vesna Babić, koja dodaje da se za pomoć obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i da očekuje efikasniju reakciju države kako bi joj pomogla da se njen suprug nađe na slobodi.

Izvor: Telegraf

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Goran BL

20.08.2015 09:21

Svi se obracaju Vucicu, a on je zadnja adresa koja moze nekome pomoci, pa ni sebi jadan ne moze pomoci.

ODGOVORITE