"Плаyбоy" зечица и даље остаје иза браве

Савјет Суда Босне и Херцеговине, којим предсједава судија Биљана Ћуковић, донијело је одлуку да Слободанка Тошић звана Боба (29), бивша "Плаyбоy" зечица и мисица, која се, према оптужници, терети да је припадница криминалне организације Дарка Елеза, остаје иза решетака.

Босна и Херцеговина 20.08.2015 | 08:00
"Плаyбоy" зечица и даље остаје иза браве

Ову информацију је за сарајевске медије потврдио Владо Адамовић, адвокат Тошићеве.

Одбрана Тошићеве, наиме, упутила је приједлог да се оптуженој умјесто притвора одреди мјера кауције, односно да се сва имовина њене породице стави под хипотеку за њено пуштање на слободу.

Подсјећамо, Тошић се није одазивала на позив Суда БиХ те је за њом расписана међународна потјерница. Ухапшена је недавно на подручју Хрватске, након чега је изручена БиХ и отад се налази у притвору.
На рочишту, које је прекјуче одржано, и сама Тошићева је обећала да неће напуштати мјесто боравка, односно Хан Пијесак, а плачући је казала да више не може поднијети затвор.

Ипак, ни то није било довољно. Савјет је донио овакву одлуку будући да имовина њене породице, наводно, није укњижена.

Адвокат Адамовић је у краткој изјави за федералне медије казао да је незадовољан расплетом догађаја.

Одлука је арбитражна. Пишем жалбу, рекао је он. Она има исти третман у притвору као остали притвореници. Али видјели сте је сви. Преполовила се и смршавила десетак килограма. Она не подноси боравак у затвору као неки други обични затвореник. Бојим се да би, уколико остане у притвору, то могло озбиљно нарушити њено здравље.
Наредно рочиште заказано је за 2. септембар.

Тошићева се терети да је 13. априла 2006. намамила Ђорђа Ждралу (издржава 20-годишњу затворску казну због убиства Љубише Савића Маузера) у сачекушу у насељу Врањеш, под изговором да треба узети скрипте за факултет од пријатељице, када је покушана његова ликвидација.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар