"Playboy" zečica i dalje ostaje iza brave

Savjet Suda Bosne i Hercegovine, kojim predsjedava sudija Biljana Ćuković, donijelo je odluku da Slobodanka Tošić zvana Boba (29), bivša "Playboy" zečica i misica, koja se, prema optužnici, tereti da je pripadnica kriminalne organizacije Darka Eleza, ostaje iza rešetaka.

Bosna i Hercegovina 20.08.2015 | 08:00
"Playboy" zečica i dalje ostaje iza brave

Ovu informaciju je za sarajevske medije potvrdio Vlado Adamović, advokat Tošićeve.

Odbrana Tošićeve, naime, uputila je prijedlog da se optuženoj umjesto pritvora odredi mjera kaucije, odnosno da se sva imovina njene porodice stavi pod hipoteku za njeno puštanje na slobodu.

Podsjećamo, Tošić se nije odazivala na poziv Suda BiH te je za njom raspisana međunarodna potjernica. Uhapšena je nedavno na području Hrvatske, nakon čega je izručena BiH i otad se nalazi u pritvoru.
Na ročištu, koje je prekjuče održano, i sama Tošićeva je obećala da neće napuštati mjesto boravka, odnosno Han Pijesak, a plačući je kazala da više ne može podnijeti zatvor.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno. Savjet je donio ovakvu odluku budući da imovina njene porodice, navodno, nije uknjižena.

Advokat Adamović je u kratkoj izjavi za federalne medije kazao da je nezadovoljan raspletom događaja.

Odluka je arbitražna. Pišem žalbu, rekao je on. Ona ima isti tretman u pritvoru kao ostali pritvorenici. Ali vidjeli ste je svi. Prepolovila se i smršavila desetak kilograma. Ona ne podnosi boravak u zatvoru kao neki drugi obični zatvorenik. Bojim se da bi, ukoliko ostane u pritvoru, to moglo ozbiljno narušiti njeno zdravlje.
Naredno ročište zakazano je za 2. septembar.

Tošićeva se tereti da je 13. aprila 2006. namamila Đorđa Ždralu (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) u sačekušu u naselju Vranješ, pod izgovorom da treba uzeti skripte za fakultet od prijateljice, kada je pokušana njegova likvidacija.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 0

Ostavite komentar