Анализа: Скупштина Партизана - Трешће се гора...!

У понедељак се у Хумској одржава Скупштина КК Партизан, на којој ће Управни одбор поднети извештај о раду у претходном периоду, а на основу његове оцене биће одлучено да ли ће доћи до (великих) промена у клубу.

Кошарка 21.08.2015 | 23:20
Анализа: Скупштина Партизана - Трешће се гора...!

За Кошаркашки клуб Партизан понедељак би могао да буде веома важан дан. Тада ће се одржати Скупштина клуба на којој би требало да се направи стратегија и одреде планови за даље функционисање клуба који се налази у веома тешкој финансијској ситуацији.

Међу црно-белима већ дуже време не функционише све како треба, а главни разлог је празна каса.

Партизан у нову сезону улази са великом зебњом, будући да новца нема, после 20 година неће играти европско такмичење, а велико је питање који су домети тима који је у односу на прошлу сезону, када није освојен ниједан трофеј, преполовљен...

Управни одбор би требало да поднесе извештај о раду у претходном периоду, који ће оценити врховно тело. Уколико оцена буде негативна, Скупштина има право да разреши дужности председника клуба (уједно обавља функцију председника УО, али и председника Скупштине), чланове УО, Надзорног одбора и директора клуба, преносе "Вечерње новости".

Уколико би се десило да се председник Предраг Даниловић повуче, или да га Скупштина разреши дужности (предлог за разрешење мора да поднесе најмање десет чланова Скупштине), према статуту клуба уследило би сазивање нове седнице најкасније за 30 дана.

Основно питање је да ли Даниловић остаје на челу клуба, и ако да, под којим условима и са којим сарадницима у Управном одбору. Друго је питање шта ће бити ако Даниловић напусти место председника клуба.

Последњих недеља у жижи јавности је и тренер Душко Вујошевић, који је и сам изјавио да је спреман да се повуче ако ће то Партизану донети бољитак. Његов статус индиректно зависи од Скупштине, јер тренера не бира то тело, већ Управни одбор клуба.

"Новости" пишу да сада остаје да се види да ли ће се кошаркашки колектив определити за пут који је прошле године изабрао фудбалски, који је из корена променио управу и са Зораном Поповићем на челу показао да може да се извуче из финансијске кризе за релативно кратко време, или ће се одлучити за реновирање управе.

Последњих недеља неколицина привредника помињали су се као потенцијални чланови УО. "Новости" преносе на основу својих сазнања да су они заиста спремни да помогну Партизан и то само финансијски, без жеље да имају било какву функцију у клубу.

КО САЧИЊАВА СКУПШТИНУ ПАРТИЗАНА?
Скупштину Партизана чини 31 члан. Збор активних спортиста и спортских стручњака броји пет чланова, збор лица која су се раније бавила спортским активностима и делатностима у клубу и запослених у клубу броји 13, збор друштвено-спортских радника има 12 чланова, а једног члана збор клубова пријатеља и навијача клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар