Analiza: Skupština Partizana - Trešće se gora...!

U ponedeljak se u Humskoj održava Skupština KK Partizan, na kojoj će Upravni odbor podneti izveštaj o radu u prethodnom periodu, a na osnovu njegove ocene biće odlučeno da li će doći do (velikih) promena u klubu.

Košarka 21.08.2015 | 23:20
Analiza: Skupština Partizana - Trešće se gora...!

Za Košarkaški klub Partizan ponedeljak bi mogao da bude veoma važan dan. Tada će se održati Skupština kluba na kojoj bi trebalo da se napravi strategija i odrede planovi za dalje funkcionisanje kluba koji se nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Među crno-belima već duže vreme ne funkcioniše sve kako treba, a glavni razlog je prazna kasa.

Partizan u novu sezonu ulazi sa velikom zebnjom, budući da novca nema, posle 20 godina neće igrati evropsko takmičenje, a veliko je pitanje koji su dometi tima koji je u odnosu na prošlu sezonu, kada nije osvojen nijedan trofej, prepolovljen...

Upravni odbor bi trebalo da podnese izveštaj o radu u prethodnom periodu, koji će oceniti vrhovno telo. Ukoliko ocena bude negativna, Skupština ima pravo da razreši dužnosti predsednika kluba (ujedno obavlja funkciju predsednika UO, ali i predsednika Skupštine), članove UO, Nadzornog odbora i direktora kluba, prenose "Večernje novosti".

Ukoliko bi se desilo da se predsednik Predrag Danilović povuče, ili da ga Skupština razreši dužnosti (predlog za razrešenje mora da podnese najmanje deset članova Skupštine), prema statutu kluba usledilo bi sazivanje nove sednice najkasnije za 30 dana.

Osnovno pitanje je da li Danilović ostaje na čelu kluba, i ako da, pod kojim uslovima i sa kojim saradnicima u Upravnom odboru. Drugo je pitanje šta će biti ako Danilović napusti mesto predsednika kluba.

Poslednjih nedelja u žiži javnosti je i trener Duško Vujošević, koji je i sam izjavio da je spreman da se povuče ako će to Partizanu doneti boljitak. Njegov status indirektno zavisi od Skupštine, jer trenera ne bira to telo, već Upravni odbor kluba.

"Novosti" pišu da sada ostaje da se vidi da li će se košarkaški kolektiv opredeliti za put koji je prošle godine izabrao fudbalski, koji je iz korena promenio upravu i sa Zoranom Popovićem na čelu pokazao da može da se izvuče iz finansijske krize za relativno kratko vreme, ili će se odlučiti za renoviranje uprave.

Poslednjih nedelja nekolicina privrednika pominjali su se kao potencijalni članovi UO. "Novosti" prenose na osnovu svojih saznanja da su oni zaista spremni da pomognu Partizan i to samo finansijski, bez želje da imaju bilo kakvu funkciju u klubu.

KO SAČINJAVA SKUPŠTINU PARTIZANA?
Skupštinu Partizana čini 31 član. Zbor aktivnih sportista i sportskih stručnjaka broji pet članova, zbor lica koja su se ranije bavila sportskim aktivnostima i delatnostima u klubu i zaposlenih u klubu broji 13, zbor društveno-sportskih radnika ima 12 članova, a jednog člana zbor klubova prijatelja i navijača kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar