Патријарха зачудило скидање ћириличних плоча

Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј изјавио је данас током посјете Хрватској да га чуди скидање плоча на ћириличном писму у Вуковару, подсјетивши да у Београду стоје латиничне табле иако је ћирилица “дио српског идентитета”.

Регион 19.08.2015 | 21:59
Патријарха зачудило скидање ћириличних плоча

Иринеј је пред неколико стотина вјерника у манастиру Крка код Кистања предводио литургију поводом 400. годишњице српске Богословије, а послије службе новинарима је рекао да су Срби и Хрвати братски народи који су се подијелили и нанијели једни другима зло које се не смије поновити.

“Зло су чинили нама суседи и ми њима, али ми у много мањој мери него они”, рекао је патријарх, додајући како је битно опростити, али и добити опрост за нејдела која су, како је навео, “понеки међу Србима чинили”.

Он је истакао да је српски народ “бежећи од смрти доживео трагичне ствари”, а хрватску територију напустио под притиском, и позвао све Србе који су некада живели у Хрватској да се врате.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

когде

19.08.2015 20:10

И овај ко да је пао с круске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. Микић

19.08.2015 22:32

Ваша "Светости" Хрвати нису Југословени и екуменисти попут Вас и великог дјела Православних Срба. Зато се незаконитом скидању ћириличних табли у Вуковару не треба чудити. То су учинили синови и кћери Ваше "сестринске" римокатоличке "цркве!" Где ће Вам душа ако је имате?

Name

херцеговац

19.08.2015 21:11

Овај се залагао за независно Косово,признавање НДХ,повратак Срба у Бакирову Мудзахирију и у НДХ и сад он као зацудјен.Сад тразе и да нам Ватикан као помогне!!!! У ције име тај паписта перверзни и корумпирани преговара са Ватиканом!!! Спремите Срби орузје то никад на добро није изасло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

20.08.2015 14:16

Немој се чудити зови дрекавца комшију и оне своје владике што сједе са Човићем по Херцеговини и испијају на Српском стратишту Јану и КИСЕЉАК да ти објасне новонасталу ситауцију.

ОДГОВОРИТЕ