Хакери објавили детаље о 33 милиона превара

Хакери су објавили личне податке око 33 милиона корисника "странице за прељубнике" АсхлеyМадисон.цом, јављају портали посвећени технологији.

Свијет 19.08.2015 | 21:46
Хакери објавили детаље о 33 милиона превара

Авид Лифе Медиа (АЛМ), власник странице АсхлеyМадисон.цом, потврдио је у јулу да су хакери пробили безбједносне системе и да сарађује с властима у проналаску починилаца који су се домогли импозантне количине пикантних података о око 37 милона корисника.

У фирми вјерују да је хакер имао приступ унутрашњој мрежи.

Одговорност за напад је преузела хакерска група "Импацт Теам" која је од власника АсхлеyМадисона тражила да угаси страницу, пријетећи објавом података.

"Гашење АМ-а (Асхлеy Мадисон) и ЕМ-а (Естаблисхед Мен) ће вас коштати, но одбијање да то учините ће коштати још више", поручили су хакери.

Естаблисхед Мен је такође страница за проналазак партнера у власништву Авид Лифе Медије.

"Авид Лифе Медиа је пропустио 'угасити' Асхлеy Мадисон и Естаблисхед Мен странице", наводи саопштење Импацт Теама које преноси Wиред.

"Ми смо објаснили превару, обману и глупост АЛМ-а и његових чланова. Сад ће сви видјети њихове податке".

Хакери су на такозваном "тамном wебу" у уторак навече објавили запаковану (сажету) датотеку величине 10 гигабајта у којој су корисничка имена, права имена, адресе, детаљи о кредитним картицама и размјени 9,6 милиона електронске поште у периоду од седам година.

Асхлеy Мадисон је у релативно кратком року постао изузетно популаран и прије напада се припремао за иницијалну јавну понуду (ИПО) дионица с циљем да прикупи најмање 200 милиона долара инвестиција на лондонској берзи, пише Реутерс. Слоган странице је "Живот је кратак. Имајте аферу".

Прије три мјесеца, сличан је напад забиљежила и популарна страница Адулт ФриендФиндер приликом чега су компромитовани подаци око 64 милиоа чланова.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

20.08.2015 06:33

Сад се Милини и Зељкицини разговори изаци на видјело! Мозда сазнамо како су купили папака! ххахахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ирмо

20.08.2015 10:44

Знаћемо дје се и они јебу

ОДГОВОРИТЕ