Почетком септембра нова федерална Влада

Владајуће странке у Федерацији БиХ покушаће да почетком септембра "попуне" федералну Владу са недостајућа четири министарска мјеста, рекао је замјеник предсједника Странке демократске акције /СДА/ Адил Османовић.

Босна и Херцеговина 19.08.2015 | 20:09
Почетком септембра нова федерална Влада

Представници СДА и Странке за БиХ данас су у Сарајеву наставили разговоре у вези са формирањем нове коалиције у Федерацији БиХ /ФБиХ/, пренијели су федерални медији.

Османовић је након састанка прецизирао је да је СДА на посљедњој сједници Колегијума одредила радну групу која ће разговарати са члановима Странке за БиХ, БПС-ом и А-СДА.

Приликом данашњег наставка разговора дата је пуна подршка раду Савјета министара БиХ, те исказана опредијељеност за реформску агенду и за све реформске законе који из ње произлазе.

"Даје се пуна подршка Влади ФБиХ, а договорили смо се и да ове четири политичке странке попуне Владу ФБиХ са по једним министром који је досад имао Демократски фронт. Нисмо улазили у детаљније расподјеле појединих ресора", рекао је Османовић.

Представници СДА, БПС-а, Странке за БиХ и А-СДА потписали су крајем јула споразум о политичкој сарадњи, заједничком дјеловању и јединственом наступу за мандатни период 2015-2018.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Националисти

19.08.2015 18:15

Гдје националисти и шовинисти владају, као што су ХДЗ БиХ и СДА нема ништа од те владе, живи били па видјели, то су све корумпирани политичари.

ОДГОВОРИТЕ