Početkom septembra nova federalna Vlada

Vladajuće stranke u Federaciji BiH pokušaće da početkom septembra "popune" federalnu Vladu sa nedostajuća četiri ministarska mjesta, rekao je zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije /SDA/ Adil Osmanović.

Bosna i Hercegovina 19.08.2015 | 20:09
Početkom septembra nova federalna Vlada

Predstavnici SDA i Stranke za BiH danas su u Sarajevu nastavili razgovore u vezi sa formiranjem nove koalicije u Federaciji BiH /FBiH/, prenijeli su federalni mediji.

Osmanović je nakon sastanka precizirao je da je SDA na posljednjoj sjednici Kolegijuma odredila radnu grupu koja će razgovarati sa članovima Stranke za BiH, BPS-om i A-SDA.

Prilikom današnjeg nastavka razgovora data je puna podrška radu Savjeta ministara BiH, te iskazana opredijeljenost za reformsku agendu i za sve reformske zakone koji iz nje proizlaze.

"Daje se puna podrška Vladi FBiH, a dogovorili smo se i da ove četiri političke stranke popune Vladu FBiH sa po jednim ministrom koji je dosad imao Demokratski front. Nismo ulazili u detaljnije raspodjele pojedinih resora", rekao je Osmanović.

Predstavnici SDA, BPS-a, Stranke za BiH i A-SDA potpisali su krajem jula sporazum o političkoj saradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu za mandatni period 2015-2018.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nacionalisti

19.08.2015 18:15

Gdje nacionalisti i šovinisti vladaju, kao što su HDZ BiH i SDA nema ništa od te vlade, živi bili pa vidjeli, to su sve korumpirani političari.

ODGOVORITE