Ко је све на проби у Партизану?!

Кошаркаши Партизана почели су у понедељак припреме за нову сезону, а Душку Вујошевићу покушаће да се наметне чак седморица играча који су на проби.

Кошарка 20.08.2015 | 17:40
Ко је све на проби у Партизану?!

Црно-бели због финансијских проблема немају много избора када су у питању довођења појачања, па ће Вујошевић покушати да пронађе неког скривеног талента.

Са првим тимом Партизана наредних недеља ће у Београду тренирати Никола Силађи (23), Никола Лучић (18), Мартин Матовић (), Павле Рељић (22), Огњен Ребић (23), Дејан Петров (), Душан Змијаревић.

"Први тим" тренутно чине Едо Мурић (паузира до децембра), Вања Маринковић, Михајло Андрић, Милош Глишић, Божо Ђумић, Петар Аранитовић, Јанус Кузелоглу и једино званично појачање Милош Копривица, док је неизвестан статус Миленка Тепића.

Од момака који ће покушати да се наметну двојица су поникла у ФМП-у, Никола Силађи је својевремено био најбољи крилни центар јуниорског Европског првенства, а потом је играо за београдски Раднички и Газ Метан у Румунији.

"Брже ће се почети са комбинованим тренинзима, од четвртка ће један бити на кондиционој припреми а други већ са лоптом. Да бисмо брзо сагледали квалитет играча који су на проби", рекао је тренер Вујошевић.

Плејмејкер Павле Рељић је омладински репрезентативац Србије, а у сениорској конкуренцији је играо за Мега Лекс и Темишвар.

Никола Лучић је шутер из Херцег Новог који се афирмисао у Џокеру, а потом имао неуспешну епизоду у шпанском Билбау.

Још један крилни Немања Матовић је поникао у суботичком Спартаку, а прошле сезоне је просечно бележио 3,4 поена уз 2 скока по утакмици.

Међу њима и један момак који је играо на америчком колеџу Урбана, уз просекд од 5 поена, 4 скока и 3 асистенције, Огњен Ребић, који ће такође конкурисати за позицију у рекету.

Душан Змијаревић је центар, има 19 година, а играо је у Словенији, чије држављанство поседује, док је Дејан Петров момак из Новог Сада.

Партизан ће се до средине септембра спремати у Београду, онда од 18-20. у месецу учествује на турниру у Братислави где ће му ривали бити солунски ПАОК, загребачка Цибона и домаћи Интер.

Након тога одиграће ревијалну утакмицу са Панатинаикосом у Атини, док ће 25. септембра бити гости на турниру у Нанту, који организује Тони Паркер, а где ће учествовати Барселона.

Коментари / 0

Оставите коментар