Ko je sve na probi u Partizanu?!

Košarkaši Partizana počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu, a Dušku Vujoševiću pokušaće da se nametne čak sedmorica igrača koji su na probi.

Košarka 20.08.2015 | 17:40
Ko je sve na probi u Partizanu?!

Crno-beli zbog finansijskih problema nemaju mnogo izbora kada su u pitanju dovođenja pojačanja, pa će Vujošević pokušati da pronađe nekog skrivenog talenta.

Sa prvim timom Partizana narednih nedelja će u Beogradu trenirati Nikola Silađi (23), Nikola Lučić (18), Martin Matović (), Pavle Reljić (22), Ognjen Rebić (23), Dejan Petrov (), Dušan Zmijarević.

"Prvi tim" trenutno čine Edo Murić (pauzira do decembra), Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Miloš Glišić, Božo Đumić, Petar Aranitović, Janus Kuzeloglu i jedino zvanično pojačanje Miloš Koprivica, dok je neizvestan status Milenka Tepića.

Od momaka koji će pokušati da se nametnu dvojica su ponikla u FMP-u, Nikola Silađi je svojevremeno bio najbolji krilni centar juniorskog Evropskog prvenstva, a potom je igrao za beogradski Radnički i Gaz Metan u Rumuniji.

"Brže će se početi sa kombinovanim treninzima, od četvrtka će jedan biti na kondicionoj pripremi a drugi već sa loptom. Da bismo brzo sagledali kvalitet igrača koji su na probi", rekao je trener Vujošević.

Plejmejker Pavle Reljić je omladinski reprezentativac Srbije, a u seniorskoj konkurenciji je igrao za Mega Leks i Temišvar.

Nikola Lučić je šuter iz Herceg Novog koji se afirmisao u Džokeru, a potom imao neuspešnu epizodu u španskom Bilbau.

Još jedan krilni Nemanja Matović je ponikao u subotičkom Spartaku, a prošle sezone je prosečno beležio 3,4 poena uz 2 skoka po utakmici.

Među njima i jedan momak koji je igrao na američkom koledžu Urbana, uz prosekd od 5 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Ognjen Rebić, koji će takođe konkurisati za poziciju u reketu.

Dušan Zmijarević je centar, ima 19 godina, a igrao je u Sloveniji, čije državljanstvo poseduje, dok je Dejan Petrov momak iz Novog Sada.

Partizan će se do sredine septembra spremati u Beogradu, onda od 18-20. u mesecu učestvuje na turniru u Bratislavi gde će mu rivali biti solunski PAOK, zagrebačka Cibona i domaći Inter.

Nakon toga odigraće revijalnu utakmicu sa Panatinaikosom u Atini, dok će 25. septembra biti gosti na turniru u Nantu, koji organizuje Toni Parker, a gde će učestvovati Barselona.

Komentari / 0

Ostavite komentar