Богдановић: Играмо феноменално за сада!

Последње две године је Евролигина “Звезда у успону”. Дошло је време да Богдан Богдановић буде један од главних адута Србије на Европском првенству.

Кошарка 20.08.2015 | 16:20
Богдановић: Играмо феноменално за сада!

Шутер каквог смо чекали последњу деценију, са потребним спортским безобразлуком добио је и додатну чврстину након прве иностране сезоне. Са националним тимом је наставио где је стао - одбрањен је “Трофеј Београда”, а после таквог успеха је прошлог лета освојено светско сребро.

- Стигао је први трофеј. Кренули смо истим стопама као и прошле године. Да ли можемо корак више? За почетак нека буде исто - прижељкује Богдановић пласман у финале ЕП које директно води у Рио.

После лекције Кини (95:55), у финалу је пала Русија (95:61).

- Играмо феноменално. Искрено, ни ми сами нисмо очекивали овакву доминацију над Русима. Показали смо моћ и снагу и у одбрани и у нападу. Чак смо демонстрирали и неке нове квалитете који су нам можда фалили прошле године, као што је атрактивнија кошарка. Надам се да су сви уживали.

Након два слободна дана, следи пут у Израел на нове провере од 21. до 25. августа.

- Французи су нам били највећи конкуренти на припремама. У трећој четвртини смо направили разлику и та трећа деоница нас је красила и на Светском првенству. Пресудила је и против Руса, јер смо тада отишли на плус 20. Стварно имамо невероватно добру хемију у екипи.

Богдан и другови се не обазиру много на припреме ривала из берлинске групе Б, попут Шпаније и Италије, који такође нижу победе.

- Слабо пратимо противнике, немамо времена. Гледамо само нас за сада, и Французе највише. Играмо нашу игру, сви дају максимум и трудимо се да се не концентришемо много на резултат.

Коментари / 0

Оставите коментар