Bogdanović: Igramo fenomenalno za sada!

Poslednje dve godine je Evroligina “Zvezda u usponu”. Došlo je vreme da Bogdan Bogdanović bude jedan od glavnih aduta Srbije na Evropskom prvenstvu.

Košarka 20.08.2015 | 16:20
Bogdanović: Igramo fenomenalno za sada!

Šuter kakvog smo čekali poslednju deceniju, sa potrebnim sportskim bezobrazlukom dobio je i dodatnu čvrstinu nakon prve inostrane sezone. Sa nacionalnim timom je nastavio gde je stao - odbranjen je “Trofej Beograda”, a posle takvog uspeha je prošlog leta osvojeno svetsko srebro.

- Stigao je prvi trofej. Krenuli smo istim stopama kao i prošle godine. Da li možemo korak više? Za početak neka bude isto - priželjkuje Bogdanović plasman u finale EP koje direktno vodi u Rio.

Posle lekcije Kini (95:55), u finalu je pala Rusija (95:61).

- Igramo fenomenalno. Iskreno, ni mi sami nismo očekivali ovakvu dominaciju nad Rusima. Pokazali smo moć i snagu i u odbrani i u napadu. Čak smo demonstrirali i neke nove kvalitete koji su nam možda falili prošle godine, kao što je atraktivnija košarka. Nadam se da su svi uživali.

Nakon dva slobodna dana, sledi put u Izrael na nove provere od 21. do 25. avgusta.

- Francuzi su nam bili najveći konkurenti na pripremama. U trećoj četvrtini smo napravili razliku i ta treća deonica nas je krasila i na Svetskom prvenstvu. Presudila je i protiv Rusa, jer smo tada otišli na plus 20. Stvarno imamo neverovatno dobru hemiju u ekipi.

Bogdan i drugovi se ne obaziru mnogo na pripreme rivala iz berlinske grupe B, poput Španije i Italije, koji takođe nižu pobede.

- Slabo pratimo protivnike, nemamo vremena. Gledamo samo nas za sada, i Francuze najviše. Igramo našu igru, svi daju maksimum i trudimo se da se ne koncentrišemo mnogo na rezultat.

Komentari / 0

Ostavite komentar