ЛШ: Све побједе домаћина - Лација, Спортинга и Јунајтеда!

Депај окренуо Бриж, победе Лација и Спортинга. Екипа Манчестер Јунајтеда савладала је Клуб Бриж после преокрета 3:1 (2:1) у првом мечу плеј-офа Лиге шампиона.

Фудбал 18.08.2015 | 23:30
ЛШ: Све побједе домаћина - Лација, Спортинга и Јунајтеда!

Спортинг је у Лисабону победио московски ЦСКА 2:1 (2:1), Лацио је у Риму поготком Балдеа Кеите поразио Бајер Леверкузен, док је БАТЕ Борисов тријумфовао против Партизана истим резултатом.

Јунак победе Јунајтеда био је феноменални Мемфис Депај – Холанђанин је најпре у 13. минуту неутралисао вођство гостију из Белгије, да би пола часа касније донео тотални преокрет свом тиму.

Коначан резултат сусрета, као и мирнији пут свом тиму у Бриж, поставио је Маруан Фелаини у 94. минуту.

У првом мечу дана, Астана је успела да стигне до предности пред реванш са екипом АПЕОЛ у Никозији.

Реванш мечеви на програму су наредне среде.

Навијачи најпопуларнијег британског клуба са великим ишчекивањем чекали су дуел са Клуб Брижом, пошто је тим са Олд Трафорда добио прилику да после 500 дана избори Лигу шампиона, али је све кренуло онако како нису желели. Гости су извели прекид на четрдесетак минута од гола, и то не баш најбоље, али је Мајкл Карик неопрезно реаговао и ухватио Серхија Ромера у раскораку – за вођство Брижа у осмом минуту.

Међутим, нису 'Црвени ђаволи' дозволили да их то поремети, наставили су са агресивном и паметном игром, а само пет минута касније на сцену је ступио 35 милиона евра ПСВ плаћени Мемфис Депај. Сјајно је примио лопту Карика, још боље пребацио чувара, ушао у казнени са левог рогља, повукао лопту и поред пет дефанзиваца гостију погодио даљи доњи угао.

Наставио је Јунанајтед у истом ритму, екипа Брижа удвајањима је успевала да се одбрани, али им није било помоћи у 43. минуту. Овога пута, после асистенције Лука Шоа, Депај је из готово идентичне позиције дивним ударцем погодио даљи горњи угао гола Брузеса.

Могао је Холанђанин у два наврата да комплетира хет-трик, исте вечери када је постигао и првенац за нови клуб, али је зато уписао асистенцију. Претходно је Брендон Мекхел зарадио други жути картон у 80. минуту, и додатно отежао посао својој екипи, да би Холанђанин десета минута касније погодио Маруана Фелаинија у главу – а Белгијанац лако затресао мрежу.

До предности пред реванш стигао је и Лацио, који такође жели да се врати у елитно друштво – после седам година. У првих 45 минута није било погодака, али јесте узбуђења. Најпре је Ларс Бендер у 26. минуту погодио пречку гола Етрита Берише, да би само 60 секунди касније Мирослав Клозеа зауставила статива.

Оба тима наставила су са опрезном игром и у наставку, да би наш Сергеј Милинковић-Савић у 53. минуту заменио Огенија Оназија и тако уједно дебитовао за нови клуб. Гости су одолевали нападима и хуку са трибина, док је, с друге стране, Бериша успео да заустави покушај Хакана Чаханоглуа из слободног ударца.

Мало је недостајало да Балде Кеита буде трагичар Лацијала, пошто је траљаво шутирао у 72. минуту, али се исправио само пет минута касније. Поново се сам изборио за простор, наместио и од стативу сместио лопту у гол. До краја сусрета није било превише узбуђења, а Милинковић-Савић је зарадио жути картон.

Узбудљиво је било и у Лисабону, где је Спортинг ипак успео да савлада московски ЦСКА, за који је до 79. минута играо наш Зоран Тошић.

Домаћи су повели већ у 12. минуту, када је бивши нападач Ривер Плејта Теофило Гутијерес крунисао одличну акцију целог тима и асистенцију Брајана Руиса претворио у делиријум на стадиону. Међутим, само 15 минута касније настао је мук.

Вернблум је оборио Тошића, судија је показао на белу тачку, али је повратник из Роме Сејду Думбија промашио једанестерац. Ипак, пет минута пред одлазак на одмор Думбија исправља своју грешку и доноси изједначење свом тиму.

'Лавови' су наставили са офанзивом и у наставку, промашивали су шансе, претио је и ЦСКА, али је деловало да више неће бити погодака. То се променило у 82. минуту, када је Слимани, после спектакулране асистенције Кариља петом, савладао Акинфејева и поставио коначан резултат.

Лига шампиона, плеј-оф, први мечеви:

Астана – АПОЕЛ 1:0 (1:0)
Џолчијев 14
БАТЕ Борисов – Партизан 1:0 (0:0)
Гордејчук 75
Лацио – Бајер Леверкузен 1:0 (0:0)
Кеита 77
Манчестер Јунајтед – Клуб Бриж 3:1 (2:1)
Депај 13, 43, Фелаини 94 - Карик 8(аг)
Спортинг Лисабон – ЦСКА Москва 2:1 (1:1)
Гутиерес 12, Слимани 82 - Думбија 40

среда:

20.45 Скендербег – Динамо Загреб
20.45 Селтик – Малме
20.45 Базел – Макаби Тел Авив
20.45 Рапид Беч – Шахтјор Доњецк
20.45 Валенсија – Монако

Коментари / 0

Оставите коментар