LŠ: Sve pobjede domaćina - Lacija, Sportinga i Junajteda!

Depaj okrenuo Briž, pobede Lacija i Sportinga. Ekipa Mančester Junajteda savladala je Klub Briž posle preokreta 3:1 (2:1) u prvom meču plej-ofa Lige šampiona.

Fudbal 18.08.2015 | 23:30
LŠ: Sve pobjede domaćina - Lacija, Sportinga i Junajteda!

Sporting je u Lisabonu pobedio moskovski CSKA 2:1 (2:1), Lacio je u Rimu pogotkom Baldea Keite porazio Bajer Leverkuzen, dok je BATE Borisov trijumfovao protiv Partizana istim rezultatom.

Junak pobede Junajteda bio je fenomenalni Memfis Depaj – Holanđanin je najpre u 13. minutu neutralisao vođstvo gostiju iz Belgije, da bi pola časa kasnije doneo totalni preokret svom timu.

Konačan rezultat susreta, kao i mirniji put svom timu u Briž, postavio je Maruan Felaini u 94. minutu.

U prvom meču dana, Astana je uspela da stigne do prednosti pred revanš sa ekipom APEOL u Nikoziji.

Revanš mečevi na programu su naredne srede.

Navijači najpopularnijeg britanskog kluba sa velikim iščekivanjem čekali su duel sa Klub Brižom, pošto je tim sa Old Traforda dobio priliku da posle 500 dana izbori Ligu šampiona, ali je sve krenulo onako kako nisu želeli. Gosti su izveli prekid na četrdesetak minuta od gola, i to ne baš najbolje, ali je Majkl Karik neoprezno reagovao i uhvatio Serhija Romera u raskoraku – za vođstvo Briža u osmom minutu.

Međutim, nisu 'Crveni đavoli' dozvolili da ih to poremeti, nastavili su sa agresivnom i pametnom igrom, a samo pet minuta kasnije na scenu je stupio 35 miliona evra PSV plaćeni Memfis Depaj. Sjajno je primio loptu Karika, još bolje prebacio čuvara, ušao u kazneni sa levog roglja, povukao loptu i pored pet defanzivaca gostiju pogodio dalji donji ugao.

Nastavio je Junanajted u istom ritmu, ekipa Briža udvajanjima je uspevala da se odbrani, ali im nije bilo pomoći u 43. minutu. Ovoga puta, posle asistencije Luka Šoa, Depaj je iz gotovo identične pozicije divnim udarcem pogodio dalji gornji ugao gola Bruzesa.

Mogao je Holanđanin u dva navrata da kompletira het-trik, iste večeri kada je postigao i prvenac za novi klub, ali je zato upisao asistenciju. Prethodno je Brendon Mekhel zaradio drugi žuti karton u 80. minutu, i dodatno otežao posao svojoj ekipi, da bi Holanđanin deseta minuta kasnije pogodio Maruana Felainija u glavu – a Belgijanac lako zatresao mrežu.

Do prednosti pred revanš stigao je i Lacio, koji takođe želi da se vrati u elitno društvo – posle sedam godina. U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, ali jeste uzbuđenja. Najpre je Lars Bender u 26. minutu pogodio prečku gola Etrita Beriše, da bi samo 60 sekundi kasnije Miroslav Klozea zaustavila stativa.

Oba tima nastavila su sa opreznom igrom i u nastavku, da bi naš Sergej Milinković-Savić u 53. minutu zamenio Ogenija Onazija i tako ujedno debitovao za novi klub. Gosti su odolevali napadima i huku sa tribina, dok je, s druge strane, Beriša uspeo da zaustavi pokušaj Hakana Čahanoglua iz slobodnog udarca.

Malo je nedostajalo da Balde Keita bude tragičar Lacijala, pošto je traljavo šutirao u 72. minutu, ali se ispravio samo pet minuta kasnije. Ponovo se sam izborio za prostor, namestio i od stativu smestio loptu u gol. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, a Milinković-Savić je zaradio žuti karton.

Uzbudljivo je bilo i u Lisabonu, gde je Sporting ipak uspeo da savlada moskovski CSKA, za koji je do 79. minuta igrao naš Zoran Tošić.

Domaći su poveli već u 12. minutu, kada je bivši napadač River Plejta Teofilo Gutijeres krunisao odličnu akciju celog tima i asistenciju Brajana Ruisa pretvorio u delirijum na stadionu. Međutim, samo 15 minuta kasnije nastao je muk.

Vernblum je oborio Tošića, sudija je pokazao na belu tačku, ali je povratnik iz Rome Sejdu Dumbija promašio jedanesterac. Ipak, pet minuta pred odlazak na odmor Dumbija ispravlja svoju grešku i donosi izjednačenje svom timu.

'Lavovi' su nastavili sa ofanzivom i u nastavku, promašivali su šanse, pretio je i CSKA, ali je delovalo da više neće biti pogodaka. To se promenilo u 82. minutu, kada je Slimani, posle spektakulrane asistencije Karilja petom, savladao Akinfejeva i postavio konačan rezultat.

Liga šampiona, plej-of, prvi mečevi:

Astana – APOEL 1:0 (1:0)
Džolčijev 14
BATE Borisov – Partizan 1:0 (0:0)
Gordejčuk 75
Lacio – Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
Keita 77
Mančester Junajted – Klub Briž 3:1 (2:1)
Depaj 13, 43, Felaini 94 - Karik 8(ag)
Sporting Lisabon – CSKA Moskva 2:1 (1:1)
Gutieres 12, Slimani 82 - Dumbija 40

sreda:

20.45 Skenderbeg – Dinamo Zagreb
20.45 Seltik – Malme
20.45 Bazel – Makabi Tel Aviv
20.45 Rapid Beč – Šahtjor Donjeck
20.45 Valensija – Monako

Komentari / 0

Ostavite komentar