ТВ Турнир шампиона: Дебакл Слоге и то кошаркашком разликом!

Рукометаши добојске Слоге декласирани су од Татран Прешова из Словачке на старту 47. по реду ТВ турнира шампиона у Добоју.

Остали спортови 18.08.2015 | 21:00
ТВ Турнир шампиона: Дебакл Слоге и то кошаркашком разликом!

Након свечаног отварања ТВ турнира шампиона у Добоју, привилегију да отворе такмичарски дио имали су рукометаши домаћина Слоге и браниоца трофеја Татран Прешова.

Али, Добојлије, које су због прошлогодишњих поплава "замрзле" своје постојање, нису у уторак успјеле да се озбиљније супротставе двоструким узастопним освајачима трофеја, који су славили кошаркашком разликом (!?). Било је 53:19 (22:12).

Само у почетку, екипа Емира Јунузовића је одржавала "егал" (4:4), а онда су гости "убацили" у вишу брзину и серијом од 5:0 стекли пет голова предности (9:4).

Словачку серију голова је потом прекинуо Срђан Гаврић, али то није омело Словаке да наставе у још јачем ритму и практично "сломе" ривала већ у првом полувремену. Предност је констатно расла, а на три минута до краја првог полувремена била је и двоцифрена (19:9).

Тим тренера Растислава Тритика је до истека 30. минута задржао вођство са пола "гаса" и са "плус 10" се отишло на одмор - 22:12.

У наставку сусрета виђена је иста слика на терену у Добоју - учесник СЕХА лиге и актуелни побједник је решетао мрежу Слоге, у 44. минуту је било 20 разлике (35:15), пет минута касније и "+25" (40:15), а убрзо и +30 (46:16).

Татран је до краја још и повисио вођство до коначних 53:19 за прве освојене бодове на турниру.

Срђан Гаврић је са четири гола био најбољи у табору Слоге са четири постигнута поготка.

Касније вечерас на терен излази словеначко Горење, које ће одмјерити снаге са репрезентацијом Саудијске Арабије, а посљедњи меч првог такмичарског дана играће љубушки Извиђач и Анталија из Турске (21 х).

Коментари / 0

Оставите коментар